onsdag, 31 januar 2018 07:51

Qi-gong retreat

Qi-gong retreat
Sted: Hellas
Dato: 23 - 30 September 2018 

Velkommen til et fantastisk Qi-gong Retreat med Inger Johanne Vesje.

Qi-gong uken vil inneholde:

- En variasjon av Ma Wang, en vakker Qi-gongserie som Inger Johanne tok eksamen i med Professor Zhang fra Kina.
- Det blir øvelser for hver meridian i rekkefølgen til kroppsklokken
- Det blir herlig yin-yoga (Taoistisk yoga) lignende øvelser på matten som åpner og styrker kroppen på en rolig og forsvarlig måte
- Det blir meridianlære, akupressur og prinsipper i Tai Chi for å øke forståelsen for Chi
- Bading i det herlige turkisblåe havet
- Soling og avslappning
- Nye venner

 

Hvem passer kurset for?

Dette kurset blir å betrakte et kurs for helt nybegynnere, men det vil også være et godt kurs for yogier, tai chi og qi-gong utøvere, for terapeuter, for folk med fysiske og psykiske ting de vil jobbe med som insomnia, leddgikt, ryggvondt mm.

 

Om Inger Johanne Vesje

Inger Johanne Vesje har jobbet med bevegelse i over 30 år.
Hun har studert Tai Chi og Qi-gong siden 1991 og i 1998 startet hun studio med Tai Chi og Qi-gong i Tønsberg. Ved siden av eget studio er hun innleid til å undervise i Tai Chi og Qi-gong på Bymisjonen på St. Hanshaugen og på Kundalinskolen på Briskeby i Oslo. Hun er også annsatt av Parkinsonforbundet i Vestfold med faste klasser i Tønsberg. Inger Johanne er med i resursgruppen til Audun Myskja og Parkinsonforbundet globalt.
Sin utdannelse i Tai Chi og Qi-gong har hun fra utallige reiser til bl a Kina, USA, Spania, Italia, Skottland og England. Etter flere internasjonale eksamener, er hun opptatt som medlem av British Health Qigong Assosiation, og hun ble tatt ut som eneste norske deltaker til å være med på The 2nd International Health Qigong Seminar for European Instructors.
Utdannelse ved siden av livets skole er: Internasjonal eksamen i Health Qigong. Eksamen i «Mindfulness / Oppmerksomt nærvær» fra Høyskolen (30 studiepoeng) med hovedoppgave Mindfulnessbevegelse for kronisk syke. Eksamen i akupressur fra Axelson og Tai Chi for leddgikt. Kjemiingeniør fra Oslo ingeniørhøyskole og biologi fra Universitetet i Oslo. Arbeidserfaring 20 år som ballettpedagog og danser. 15 av de årene med egen ballettskole i Oslo.

 

Om Qi-gong

Qi-gong er styrkeøvelser for kropp, sjel og meridianene. De er lette å utføre og effektive.
Det er meditasjon, pust og bevegelse i ett.
Det finnes mange stilarter og Inger Johanne underviser bl.a i Medisinsk Helse Qi-gong (Health Qi-gong) som inneholder både medisinsk og forbyggende øvelser for kropp og sjel.

Health Qi-gong er den klassiske øvelser som undervises helt opp til masternivå på Universitetene i Kina og har nå spredd seg til mange steder i verden.

Felles mål for meditasjon og østlig medisin er; og balansere og foredle flyten av energi. Når flyten balanseres føles indre glede, fred og stillhet.

 

Maten

Vi vil servere deilig vegetarisk mat fra middelhavet. Det blir også noen veganske alternativer i løpet av uken.

 

Utflukter

En av dagene besøker vi den flotte fjellandsbyen Olympos hvor vi spiser middag til en flott solnedgang.
Det blir også besøk til en av øyas flotte strender, hvor vi skal tilbringe dagen på stranden og spise en deilig lunsj.

For mer informasjon om uken, les mer her