Fordypningskurs - Taoistisk filosofi og de fem personlighetstypene

onsdag, 22. apr 2020 10:00– 16:00
Akersgata 28, Oslo, Oslo, Norway

Fordypningskurs Yin Yoga - Taoistisk filosofi og de fem personlighetstypene med Henrik Mathisen

Påmelding: klikk her
Pris: Kr 900,-
Kursdato: 22. april 2020
Forkunnskaper: Utøver av yin yoga
Omfatter: 1 dag
Diplom: Kursbevis
Lærer: Henrik Mathisen
Tid og info: Velkommen til 1 dag med Taoistisk filosofi og fordypning i de 5 personlighetstypene i taoismen med Henrik Mathisen.

Dette kurset gir deg mulighet for å bli kjent med tilstedeværelse og de fem mennesketypene i Taoismen i teori og praksis. De fem personlighetstypene tilsvarer de fem elementene Tre, Ild, Jord, Metall og Vann.
De fem elementene er et uttrykk for Natur, livet delt inn i fem faser av bevegelse, og er en kilde til selvinnsikt. Vi er alle ulikt sammensatt av disse fem elementene. Samtidig er det ett av disse livsområdene som preger oss i større grad enn de andre.

Hva er min naturgitte personlighetstype?

* Tre-typer er de med fremadrettet entusiasme og engasjement, men kan også stagnere i frustrasjon, hvor alt oppleves som en hindring.

* Ild-typer er de som bringer inn varme i alle relasjoner, men har også stor sårbarhet, som gjør at de kan distansere seg fra relasjoner.

* Jord-typer, med legning for empati, er opptatt av ivaretagelse og er naturlige hjelpene, men kan også bli svært selvsentrert, hvor kun egne behov betyr noe.

* Metall-typer evner å gjenkjenne det som er av vesentlig verdi i livet, og kan være til stor inspirasjon, men kan også ende i tomhetsfølelse og lavt selvverd.

* Vann-typer vet hva flyt er, og har viljen som alltid finner en vei på tross av frykt, men kan også sløse med sine indre reserver til det punkt hvor de går på veggen, og ender i angst.

Vi blir kjent med disse typenes forskjellige følelsesmessige styrende områder, på godt og vondt.
Kombinasjonen av tilstedeværelse og kjennskap til din mennesketype skaper dypere ro. Kurset gir mulighet til å blir klar over deg selv, å lære alle dine sider å kjenne, slik at de ikke styrer deg, men at du har innsikt og gjenkjenning til å lede dem. 

Henrik Mathisen er utdannet i fem element akupunktur og driver Akademi for fem element akupunktur, har en mastergrad i buddhistiske og tibetanske studier ved Universitetet i Oslo og har 25 års erfaring med mindfulness og meditasjon. Henrik har skrevet boken "Forstanden vandrer nordpå" - tilstedeværelse i taoistisk livsvisdom og har oversatt bøkene "Den tibetanske dødeboken" og "Milarepa - visdom fra Tibets store mester".

Tider: 1000-1600

Hjertelig velkommen til et dyptgående kurs!