Makarska riviera i Kroatia: Yoga, fotturer og strandliv

torsdag, 10. okt 2019 08:00– torsdag, 17. okt 2019 22:00

En gavepakke av en tur til deg som vil kombinere yoga med fotturer, strandliv og avslapning i flotte omgivelser. 8 herlige dager med alt inkludert.
Kroatia og Makarska Riviera er et flott reisemål når en ønsker å kombinere YOGA og fotturer.

Kroatia og Makarska Riviera er et flott reisemål når en ønsker å kombinere YOGA og fotturer. Vi skal bo på Hotel Afrodita i Tucepi. Hotellet ligger nydelig til like ved stranda litt sør for byen Makarska. https://www.resortafroditatucepi.com/en/

Beliggenheten gir god mulighet for at ledig tid kan nytes med strandliv og bad i Adriaterhavet.

Hver dag er det YOGA på programmet. Denne uka gir deg mulighet til å kjenne hva regelmessig yogapraksis kan gjøre for kropp og psyke. Vi smidiggjør kroppen, retter oppmerksomheten innover og øver opp tilstedeværelse, oppmerksomhet og konsentrasjon. Vi demper stress og stress symptomer både gjennom avspenninger, pusteøvelser og oppmykende øvelser for skuldre og nakke der stresset ofte gjør oss ømme og stive. Vi øker kroppens bevegelighet og styrke og jobber samtidig med koordinasjon og kroppsbevissthet. Alt innenfor din kropps grenser, slik at selve praksisen oppleves behagelig. Nesten som en slags lek og utforskning av dine egne muligheter.»

I løpet av uka blir det tre dager med fotturer, i og ved fjellet Biokovo, som stiger bratt opp nær Makarska Rivieras strender og på øya Brac. Vandringene blir ledet av lokal turguide.

Ellen Midtsæter har over 20 års erfaring som treningsinstruktør og yogalærer og tilbyr yogatimer hver dag i løpet av ferieuka. Nivået tilpasses deltakerne slik at både erfarne i yoga og de som er nye skal få godt utbytte av timene.

Lengden på yogaøktene og tidspunktet tilpasses det øvrige programmet.

Du kan lese mer om Ellen her: https://yogahuset.no/yogahuset

Reiseleder på turen er Kari Standal. Hun har ledet alle våre turer til Kroatia, og er også en erfaren fjellvandrer.

Avgang: Oslo Lufthavn
Avreisetid: klokken 08.00

Prisen inkluderer:
Flybilletten
7 netter på Bluesun Hotel Afrodita inkl. frokost og middag
4 lunsjer
Norsk reiseleder og norsk yogainstruktør
Lokal guide og turleder
Yogatimer og all transport
Tillegg
Enkeltrom kr 950,-
Praktisk informasjon
Ta med egen yogamatte. Om du ikke har, kan du bestille ved å sende en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Pris kr 350,-. 
Du kan få den utlevert når vi møtes på Gardermoen. 

Si fra til oss på forhånd ved matallergier/intoleranser eller annet i forhold til måltidene.

Påmelding: klikk her

Til vandringene må dere ta med følgende:
Godt fottøy

Turantrekk
Dagstursekk
Regnbeskyttelse - men vi satser på at det bare blir sol og fint vær!

Turprogram

Dag 1: Torsdag 10. oktober - Avreise Gardermoen og ankomst Kroatia
Direkte oppmøte på Gardermoen hvor vårt Norwegianfly har avgang kl. 08.00. Vi ankommer flyplassen ved Split kl. 10.50.
Buss tar oss sørover til Makarska Riviera, til vårt hotell Afrodita.
Lunsj etter ankomst.

YOGA på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 2: Fredag 11. oktober - Fottur til Dubci fjellplatå
Etter frokost blir det en kort kjøretur til landsbyen Zadvarje. Dagens fottur starter med flott utsikt over elven Cetina og Gubavica fossen. Vi fortsetter gjennom den forlatte landsbyen Škrabići og hele veien til Dubci fjellplatå, hvor en fantastisk utsikt åpner opp mot Adriaterhavet og øya Brač.
Turen vurderes å være lett å gå. Lengde 9,4 km. Oppstigning 320 m og nedstigning 440 m. Vandringen er beregnet til å vare i 4 timer.
Etter vandringen er det lunsj på en lokal taverna. Buss tilbake til hotellet.
YOGA på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 3: Lørdag 12. oktober - YOGA
YOGA på morgenen før frokost og YOGA på ettermiddagen.
Middag på hotellet om kvelden.

Dag 4: Søndag 13. oktober - Fottur på øya Brač
Etter en kort kjøretur til Makarska starter dagens tur med ferge til byen Sumartin på øya Brač. Øya er den tredje største i Kroatia med Vidova Gora på 778 meter som høyeste punkt. En kort kjøretur tar oss fra Sumartin til Bol. Vår vandretur starter fra Bol til Vidova Gora. Fra Vidova Gora kan vi se Det gyldne hornet (Zlatni Rat), Kroatias mest kjente strand. Vi kjører så til den andre siden av øya til Supetar. Det blir lunsj på øya før ferje tar oss over til Split, den største byen i Dalmatia. Her blir det en tur i byen før vi kjører tilbake til hotellet.
Fotturen vurderes å være medium krevende å gå. Lengde 4,9 km. Oppstigning 732 m og nedstigning 73 m. Vandringen varer om lag 3 timer, varighet hele turen ca. 8 timer.

YOGA morgen eller ettermiddag/kveld. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 5: Mandag 14. oktober - YOGA
YOGA på formiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Tirsdag 15. oktober - Fottur i Biokovofjellet
Dagens vandring vil være oppe i Biokovofjellet. Vi starter vandringen 1300 moh. og går først til Strbina utsiktspunkt. Vi er da på sørsiden av fjellet og det blir unik utsikt og fotomuligheter. Vi fortsetter videre mot St. George, det høyeste punktet i Biokovo, 1762 moh., og får en flott utsikt over Dalmatias innland og mot Bosnia og Herzegovina.

Turen vurderes til å være medium krevende å gå. Lengde 7 km. Oppstigning 490 m og nedstigning 170 m. Vandringen varer omlag 4 timer.
Etter vandringen er det lunsj på lokalt spisested. Buss tilbake til hotellet.

YOGA på ettermiddagen. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 7: Onsdag 16. oktober - YOGA. Middag på restaurant Kastelet
YOGA på formiddagen.
Om kvelden samles vi på restaurant Kastelet ved strandpromenaden nær hotellet. Her serveres velkomstdrink og drikke til en velsmakende avslutningsmiddag.

Dag 8: Torsdag 17. oktober - Hjemreisedag
Etter en tidlig frokost reiser vi tilbake til flyplassen ved Split, hvor vårt Norwegianfly har avgang kl. 11.35. Ankomst Gardermoen kl. 14.25.

Påmelding: klikk her