10 DAGERS YOGA RETREAT TIL GOA, INDIA

tirsdag, 10. des 2019 00:00– torsdag, 19. des 2019 23:59

Sted: Goa, India

Bli med på en 10 dagers retreat med yoga, himmelsk god mat og fantastisk atmosfære, i en bungalow med stranden som nærmeste nabo. En opplevelse du seint vil glemme!

India – yogaens hjemland - men så uendelig mye mer enn det! Jeg har for lengst forelsket meg i dette magiske land; dess rike kultur og historie, menneskene, maten, naturen og mangfoldigheten. 

Goa, Indias minste delstat, ligger på Indias vestkyst, og er velsignet med nydelige palmkledde sandstrender og en herlig avslappet stemning. Jeg har lenge vært på jakt etter det perfekte stedet for en yogaretreat, og nå har jeg endelig funnet det; på en avsides liten sandstrand i Sør Goa som heter Little Cola beach. Det er vanskelig å beskrive denne magiske plass med ord, den må oppleves!

En typisk dag i paradiset:

Ved kysten ca 1,5 times kjøretur fra Dabolim, flyplassen i Goa, finner vi Little Cola Beach, en liten nydelig sandstrand der masseturismen ikke enda har fått fotfeste. Det eneste øynene ser her er den uendelige rekken av palmetrær som vaier i vinden, den hvite fine stranden, sorte dramatiske klipper som reiser seg fra det klare vannet, og noen små bungalows som pryder strandkanten. Dette paradiset skal nytes i hele 10 dager, og en typisk dag vil kunne se ut slik:

  • 07.00 Kaffe/te
  • 07.30 Yoga
  • 09.45 Frokost
  • Egen tid
  • 13.00 Lunsj
  • Egen tid
  • 17.00 Yoga
  • 19.00 Middag

Alt opplegg er frivillig, og du velger selvsagt selv hva du vil bruke din tid på. Det tilbys ayurvedisk massasje (ca 200-250 kr for 60 min) og andre typer behandlinger på retreaten, og det kan lett ordnes transport til forskjellige severdigheter, båtturer og shopping.

Det er en kort taxitur unna nærmeste turistby (Agonda eller Palolem) med shopping og spisesteder, og en kort spasertur til neste strand med restauranter. Stedet vi bor på er røyk- og alkoholfritt (og det bes om at dette respekteres), men det er ikke langt til nærmeste restaurant hvis suget blir for sterkt. Maten som serveres er fersk, vegetarisk, variert og helt fantastisk god!

 

Om meg og min yogafilosofi:

Cecilia heter jeg som vil være din yogalærer på retreaten. Min reise inn i yogaens verden startet for ca 10 år siden, når fotballkarrieren var ferdig og jeg var på søk etter noe annet.

Min søster hadde lenge pratet om yoga og dets positive effekter, men jeg var skeptisk! Det var jo hverken nok kraft eller fart i det til å interessere meg, og dessuten mistenkte jeg at kroppen min var stiv og sterkt preget av alle år som fotballspiller, og grudde meg veldig til å finne ut akkurat hvor stiv og elendig den var!

Og ja...

Mitt første møte med yoga bekreftet mine mistanker, men jeg skjønte at dette var noe kroppen min hadde godt av. Og det travle sinnet mitt også, viste det seg etter hvert. Min enkle yogafilosofi er at alle kan gjøre yoga, men at hver enkelt må finne sin egen vei og balanse. Det som innebærer balanse for en person, er ikke nødvendigvis riktig for en annen. Vi er alle forskjellige og unike! På min yoga reise har jeg tilegnet meg kunnskap og sertifisering i Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative Yoga og MediYoga. Jeg er eier av Arendal Yogastudio, der jeg også underviser daglig.

Yoga er en stor og viktig del av min hverdag; det er ikke bare jobben min, det er en livsstil! Min kjærlighetsaffære med India startet for ca 6 år siden med et 8 uker langt yogaopphold i Kerala, og jeg har siden dess reist på kryss og tvers over dette fascinerende land, fra det majestetiske Himalaya i nord til ørkenen langt vest, og til det tropiske sør. Jeg gleder meg til å vise deg dette fantastiske sted!

 

Yoga:

Vi vil starte dagen med en to timers yoga økt som passer best for deg som har praktisert yoga tidligere, men nybegynnere er selvsagt også velkomne. Denne økten vil alltid bestå av meditasjon, pranayama og asanas, men vil variere med hensyn til intensitet og innhold. Helt typisk vil asansa praksisen være min egen personlige tolkning og blanding av Vinyasa Flow, Iengar Yoga, Ashtanga Yoga og Hatha Yoga. Bevegelse, balanse, fleksibilitet og styrke er nøkkelord, med pusten som en drivende guide.

Om ettermiddagen vil praksisen være roligere og ha et mer meditativt fokus. En mulighet for deg å snu blikket innover i kroppen, og observere det som skjer der og i sinnet ditt. Pusteøvelser og meditasjon varieres med gjenoppbyggende Yin Yoga, Mindful Restorative Yoga, og Yoga Nidra.

Yoga praksisen vil finne sted i et himmelsk vakkert yogashala på stranden, med utsikt over sjøen, og med lyden av fugler og bølgeskvip i ørene. Du vil virkelig føle deg et med naturen! En av dagene vil vi flytte ettermiddagsklassen ut til klippene, med en fantastisk nydelig solnedgang som belønning. To av ettermiddagene er yogafri – en da vi er på dagstur og en der du kan nyte solnedgangen på egen hånd.

Praktisk Informasjon:

Sted:

Little Cola Beach i Sør Goa, India

Dato:

10-19 desember 2019. Yoga retreaten starter 10 desember med en oppmykende yogatime ca kl. 17.00, og avsluttes med en yoga time og frokost 19 desember. Utsjekk er kl. 12.00.

Pris:

10 990 NOK per person i delt bungalow eller 13 490 NOK for egen privat bungalow. Reiser du alene, og ønsker delt boende, prøver jeg å finne en passende romkamerat. NB! Her gjelder først til mølla prinsippet; bungalows med best beliggenhet går til dem som booker først.

Dette inngår i prisen:

Boende i enkle men fine bungalows i nærheten av stranden. Alle bungalows har dobbeltseng/twinbeds, en trivelig veranda, vifte i taket og vestlig toalett og dusj (ikke varmt vann). Det er gratis WiFi, som oftest fungerer bra. Frokost, lunsj og middag alle dager*, kaffe/te og vann (tilgjengelig hele dagen), en dagstur med transport (sightseeing og shopping for dem som ønsker), all yogaundervisning.
* utenom en lunsj ved dagsturen.

Dette inngår ikke i prisen:

Flyreise, transport til og fra flyplass (jeg ordner taxi til deg hvis ønskelig, ca 250 kr per bil), forsikring, e-visum, aktiviteter og måltider utenom programmet.

Flyreise:

Flyreisen er ikke inkludert i prisen. Denne må du booke og betale for selv men jeg hjelper deg gjerne med tips og råd.

Husk reiseforsikring og e-visum til India!

 

 

Påmelding:

Det er begrenset antall plasser. Minimum 7 deltakere. Påmelding på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Depositum på 2000 kr vil garantere plassen din. Dette er en bindende andel av den totale betalingen, og beløpet tilbakebetales ikke dersom du seinere avbestiller turen. Resten av beløpet må betales innen 1 Desember. Faktura blir sendt ut.

Spørsmål:

Tlf: 90 500 300
Epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
Nettside: www.arendalyogastudio.no 
Facebook: Arendal Yogastudio

Namaste!