SESONG YIN YOGA OG MEDISINSK QIGONG LÆRERUTDANNING

lørdag, 23. mai 2020 16:30– lørdag, 30. mai 2020 15:00

Sted: Groset gård – Hemsedal

Sesong Yin Yoga & Medisinsk Qigong


Ønsker du å formidle holistisk yoga med fokus på medisinsk effekt? Denne utdanningen forener praksis fra øst og vest for å oppnå god helse, mykhet i kroppen, dyp ro og innsikt.

Noe av det du lærer:
Yin Yoga & Qigong sekvenser gjennom årets sesonger
Programmer for forebygging og behandling av stress, traumer, utbrenthet, søvn forstyrrelser og følelsesmessige ubalanser med yoga, qigong, akupressur, eteriske oljer og krystall lydvibrasjoner
Yoga og qigong for muskel- og skjelettsystemet med fokus på rygg og nakke
Du lærer om Back-Shu akupunktur langs ryggsøylen for balansering av nervesystemet og de indre organer
Fordypning med fokus på det subtile og energetiske aspekt i yin yoga og qigong. F.eks. quiet qigong, spontan qigong, energibalansering
Føttenes anatomi og frigjøring av føtters struktur. Føttene er basen til vår kroppsholdning
Fotsoneterapi til bruk i kombinasjon med yinyoga. Soneterapi for stressreduksjon. Behandling av smerte i muskel- og skjelettsystemet. Stimulering av lymfesystemet og regulering av hormonsystemet
Aurikkelterapi – er basert på forhold at hele organismen gjenspeiles i det ytre øret med alle sine funksjoner og forskjellige deler. Du lærer massasje av øret for å balansere nervesystemet og behandling av ryggsmerter og leddplager med øremagneter
Essential Yoga – du lærer om aromaterapi og bruken av eteriske oljer i yogapraksis til hver av årets sesonger, og til balanse av “de tre skatter”; Jing (essens) – Qi (livsenergi) – Shen (sjel og det åndelige)
Chakra og bioresonans lydterapi med krystallsyngeboller. Du vil motta lydbad under utdanningen. Vibrasjonene fra krystallsyngebollene frigjør blokkeringer, regenererer, revitaliserer og optimaliserer alle celler, organer og systemer
Solen og månens syklus i yoga og qigong praksis

I medisinsk qigong lærer du om mennesket i relasjon til jorden og naturens syklus etter den gamle orientalske medisin og den taoistiske filosofien. Øvelser for hever av årets sesonger. Du lærer i tillegg 2 medisinske qigong systemer; Lohan Gong og 5 håndflaters bevegelser.

​Lohan Gong – 5 animal flow som åpner og aktiviserer kroppens bindevev- og energimeridianer. I praksisen utføres disse kraftfulle og sirkulære bevegelsene med et rolig fokus innover – yin natur. Bevegelsene er hentet fra Lohan Gong, Shaolin qigong. De første øvelser i taoistisk yoga kom fra observasjon av ville dyr. Bevegelsesmønstret til hvert av disse dyrene stimulerer de “3 skatter – Jing (essens) , Qi (vital energi), Shen (spirit).

​– Dragekraftens sekvens – kultiverer sjelen, det spirituelle i mennesket – Shen skatten. Det maksimale uttrykk for bevissthetens natur og det sjelens spirituelle aspekt. Den gir full oversikt over livet som kommer til uttrykk gjennom hjertet. Sommersesongen og ildelementet. Bevegelsene balanserer hjertet, og gir emosjonell og mental ro.

​- Slangekraftens sekvens – aktiverer vår vitale energi – Qi skatten, som ligger i senter av de andre elementene, i senter av livets forvandlinger og koblet til jordelementet. Balansepunktet gjør livets syklus mulig, og nærer forvandlingen. Bevegelsene gir mental tilstedeværelse.

​- Tranekraftens sekvens – (White Crane) den nedadgående bevegelsen, på vei innover. Tranens bevegelser samler vår essens – Jing skatten, som er vår grunn-natur, bærer av det iboende potensialet. Høstsesongen og lungene. Bevegelsene balanserer lunge og gir mental kraft.

​- Tigerkraftens sekvens – (Black Tiger) maks Yin og lagrer essens – Jing skatten. Tiger er koblet til den fysiske sfære og styrker benstrukturen og kraften i muskler. Vintersesongen og vann-elementet. Bevegelsene nærer nyre yin som reduserer stress og gir vitalitet.

​- Leopardkraftens sekvens – (Golden Leopard) den oppadgående bevegelsen av livet som folder seg ut. Vårsesongen og tre-elementet. Bevegelsene øker kroppens bevegelighet og gir styrke. Renser og balanserer leveren og gir klarhet.

 5 håndfaters bevegelse – mandala flow

Flytsekvenser for hver av de 5 sesonger og de tilhørende 5 yinorgeners meridianer. Balanserer de andre organer med deres tilhørende sanser, emosjoner og korrespondanser. Serien gjøres i sirkel til alle himmelretninger i en mandala flow.

Utdanningen går intensivt over en uke med lærertid. Studie fortsetter med filmer av de forskjellige programmer og sekvenser til hjemmepraksis.

​Kurset er en del av Yin yogalærer 200 timer utdanningen, men du kan også ta kurset seperat og få sertifisering i Sesong Yin Yoga & Medisinsk Qigong 100 timer. Det krever at du har deltatt på Yin grunnutdanning.

 Sted: Groset gård – Hemsedal 24. – 31. Mai 2020

Kun maks 12 deltakere

Pris: kr. 15.000,-

Kost og losji på Groset yoga retreat kr.520,- pr døgn kommer i tillegg

Meld deg på her