Yoga & meditasjon – fortsettere

mandag, 14. jan 2019 18:30– 21:00
Georgernes Verft, Bergen, Hordaland, Norway

Klassiske stillinger

Mandager: Tidspunk: 18:45 - 20:45

Mer info og påmelding: klikk her

For å være klar til fortsetterkurset, kreves at du er fortrolig med de teknikkene vi underviser i på grunnkurset. Ikke kun de fysiske øvelsene, men også pusteteknikker og de mentale teknikkene. Hvis du har gjort yoga før, men ikke hos oss, skal du først velge et grunnkurs.

Trening og bruk av oppmerksomhet inngår i nesten alle de fysiske teknikkene i yoga. Det som er nytt i yoga for de fleste av oss, er jo nettopp også opplevelsen av den nære sammenhengen mellom vår kropp og vår psyke.

Når du gjør yoga, kjenner du positive virkninger på din psykiske tilstand og på ditt humør. På tilsvarende måte kjennes det tydelig i kroppen når den mentale og psykiske tilstanden skifter i meditasjonen.

Del og helhet

Du kan saktens ha glede av å gjøre yoga uten at du mediterer. Og selvfølgelig går det an å meditere uten å bruke yogaens fysiske del. Alle de enkelte delene av yogaens store tilbud av teknikker kan brukes helt uavhengig av de andre.

Som flo og fjære er yoga og meditasjon to sider av samme helhet. Før eller senere vil du bli inspirert til å møte yogatradisjonen i sin fulle bredde, og oppleve hvor mye alle delene også støtter og hjelper hverandre.

På grunnkursene jobber du først og fremst med fysisk yoga, pusteteknikker og avspenning. Fortsetterkursene går dypere i undersøkelse av dette, spesielt de klassiske yogastillingene, men introduserer deg også til forskjellige meditasjonsteknikker som Indre stillhetEnergiens kilde og Tratak, avslappet konsentrasjon.

Andre kursmuligheter

I tillegg til kurs en gang i uken i Bergen, tilbyr vi  fordypelseskurs på Ask kurssenter.

Det er Helgekurs, Nyttårskurs, Påskekurs, Pinsekurs, Chakrakurs og dyptgående 5 og 10 dagers retreat på Ask kurssenter og på Håå kurssenter i Sør-sverige, året rundt.

På de konsentrerte kursene får du en umiddelbar og kraftig virkning, mens kursene som går en gang i uken over litt lengre tid gir regelmessighet og stabilitet i forhold til det å ha glede av yoga og meditasjon i hverdagen.

Nivå-beskrivelse for kursene i yoga og meditasjon

Her får du de grunnleggende instruksjoner. Du lærer fysiske yogaøvelser, de første pusteteknikkene og du får alle de vesentlige instruksjonene i dybdeavspenningen Yoga Nidra. Du trener deg i å være i de klassiske yogastillinger i et par minutter og å sitte i en meditasjonsstilling i opp til 20 minutter om gangen. Du vil i tillegg få en grunnleggende erfaring med de første trinnene av meditasjonene Energiens Kilde og Indre Stillhet.

Selv om du har lært yoga et annet sted, begynner du på grunnkurset første gang du kommer til oss. At du har lært yoga et annet sted er sjeldent ensbetydende med at du kan og har lært det vi underviser i. Du skal ha alle instruksjonene med, også til pusteteknikkene og de mentale teknikkene (Yoga Nidra, Indre Stilhet og Energiens Kilde) før du går videre.

For å gå videre til fortsetterkurs er det en forutsetning at du har gått grunnkurs på minimum 6 ganger. Vi anbefaler at du melder deg på et forløp på 12 ganger.

 

Mer info og påmelding: klikk her

Priser:
6 x: kr. 1.410.
12 x: kr. 2.580.
Lærer: Bjarke