Yoga & meditasjon – grunnkurs

tirsdag, 15. jan 2019 19:00– 21:00
Georgernes Verft, Bergen, Hordaland, Norway

Hva inneholder våre kurs i yoga og meditasjon?

Det er mange forskjellige former for yoga i dag. Vår yoga kalles for Klassisk yoga. En av de største forskj Saveellene er at vår undervisning er kursbasert og ikke bygger på at man bare dropper inn når man har tid og mulighet. Undervisningen er strukturert som et forløp der du vil oppleve en utvikling i løpet av kurset. Hvert yoga program har en effekt i seg selv og forbereder også for neste leksjon.

Grunnkurs er for alle. Du trenger ikke ha gjort yoga før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form. Kurset begynner med lett og rolig yoga.

Tidspunkt: 19:15-20:45
Yogastillinger

Trekantstilling

På grunnkurset begynner vi med enkle spenningsfrigjørende øvelser som s Savetimulerer og gjør hele kroppen mer smidig. Siden følger mer dynamiske øvelser som spesielt styrker ryggen og balansen og til slutt de dyptgående klassiske yogastillingene. På fortsetter kurs fordypes det du allerede har lært deg og vi går videre med mer avanserte program. Du lærer bl.a. å hvile lengre tid i de klassiske stillingene slik at kroppen og sinnet faller til ro.


Pusteteknikker

Vekselpusten

Allerede under de fysiske øvelsene merker du hvordan kropp og pust kan fungere sammen – men pusteteknikkene utgjør også et kapittel for seg. Med pusteteknikkene kommer du på en presis måte i kontakt med din fysiske og psykiske energi. Pusten speiler din tilstand (om du er rolig, sløv, nervøs, klar, opphisset osv.) og derfor kan du også bruke pusteteknikkene til å endre på din tilstand. Når pusteteknikkene anvendes regelmessig styrker de nervesystemet, avspenner hjernen og forbedrer balansen mellom hjernehalvdelene. Mentale spenninger løses opp og du kan lettere slippe tilstander som stress og depresjon. Dermed styrkes din konsentrasjon og handlekraft.

Neseskylling

Neseskylling er en forfriskende dusj med lunkent saltvann som helles gjennom nesen med en spesiell kanne. Neseskyllinger lindrer ved forkjølelse og bihulebetennesle og kan ved regelmessig bruk også forebygge mot infeksjoner i de øvre luftveiene. Lindrer også plager ved astma og allergier.


Avspenning og Yoga Nidra

Avspenning

Vi anvender enkle avspenningsteknikker som er lette å bruke i hverdagen når som helst du har bruk for det. I tillegg jobber vi med Yoga nidra, en instruert dybdeavspenning som fordyper virkningen av de fysiske yogastillingene. Kropp, sinn og sanser får en hvile som søvn sjelden gir. Gjennom lærerens instruksjoner kontakter du bevisst kroppens forskjellige deler, organer og sanser – og hjernen slapper av og samarbeider. Du opplever de psykiske sentrene (Chakra), symboler og bilder og lærer hvordan du får en beslutning til å virke. Gjennom å gjenta Yoga nidra igjen og igjen blir du så godt kjent med den avspente tilstanden i kropp og sinn, at du lett kan fremkalle den med åpne øyne midt i hverdagens aktiviteter.

Les mer og påmelding: klikk her
Tratak

På alle kurs i Yoga og meditasjon inngår konsentrasjonsteknikken Tratak. Her trener du evnen til å avspent holde oppmerksomheten ved én ting. Tratak løser også opp spenninger rundt øynene og gjør det lettere å visualisere.

Meditasjon

Etter de første 6 gangene på grunnkursene i Yoga og meditasjon blir du introdusert til de første trinnene i meditasjonen Indre Stillhet (Antar Mauna) og Energiens kilde (den lille Ajapa japa). På fortsetterkurset går vi videre med flere trinn og lengre meditasjonsforløp.

Nivå-beskrivelse for kursene i yoga og meditasjon

Her får du de grunnleggende instruksjonene. Du lærer fysiske yogaøvelser, de første pusteteknikkene og du får alle de vesentlige instruksjonene i dybdeavspenningen Yoga nidra. Du trener deg i å være i de klassiske yogastillingene i et par minutter og å sitte i en meditasjonsstilling i opp til 20 minutter om gangen. Du vil i tillegg få en grunnleggende erfaring med de første trinnene av meditasjonene Energiens Kilde og Indre Stilhet.

Selv om du har lært yoga et annet sted, begynner du på grunnkurset første gang du kommer til oss. At du har lært yoga hos andre betyr ikke at du har lært det som vi underviser i. Du skal ha alle de grunnleggende instruksjonene med, også til pusteteknikkene og de mentale teknikkene (Yoga nidra, Indre stillhet og Energiens kilde) før du går videre.

For å gå videre til fortsetterkurset er det en forutsetning at du har gått grunnkurset over 6 uker, helst 12 uker.

 

Les mer og påmelding: klikk her

Priser:

6 x: kr. 1.410.
12 x: kr. 2.580.
Lærer: Bjarke