×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 63
mandag, 07 februar 2011 10:30

Jivamukti Yoga - for kropp, sjel og hjerte!

Av: Atha Yoga

Jivamukti Yoga er en egen yogametode som ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York i 1984. Navnet 'Jivamukti' betyr frigjøring av sjelen i levende live. 

Jivamukti Yoga er en av de ni uoffisielt godkjente Hatha Yoga- metodene. (De andre åtte er: Ashtanga, Iyengar, Bikram, Viniyoga, Sivananda, Intergral, Kripalu og Kundalini.) Hatha Yoga er en type yoga som oppnåes ved bruk av stor kraft og fysisk innsats - en fysisk praksis med et spirituelt mål.

Hovedfokus i en Jivamuktiklasse er de fysiske yoga øvelsene (asanas). 

Andre viktige komponenter er fokus en ikke-voldelig livsstil (ahimsa), intensjon (bhakti), meditasjon, utvikling av evnen til å lytte ved hjelp av musikk (nada yoga), chanting Sanskrit og studie av yogakildene

Jivamukti er en fysisk utfordrende og intellektuelt stimulerende praksis som vil lede til spirituell bevissthet. De enkelte yogastillingene settes sammen i flytende serier ved hjelp av pusten (vinyasa). Dette kombineres med chanting, oppløftende musikk og meditasjon.

Atha Yoga i Stavanger er eneste yogasenter i Norge som underviser i denne yogaretningen og er Nordens eneste godkjente 'Jivamukti Affiliate Center'