tirsdag, 30 november 2010 22:20

Interdisciplinary Yoga

Av: Lotus Yoga

Interdisciplinary Yoga er en unik form for vinyasayoga, utviklet av Don & Amba Stapleton ved Nosara Yoga Institute i Costa Rica.

 

 

Denne dynamiske yogaformen har fokus kombinasjon av pust og bevegelse, i tillegg til et bredt utvalg terapeutiske oppvarmingsøvelser, designet for å gi dypere tilstedeværelse i kroppen og for å finne tilbake til kroppens naturlige bevegelseskapasitet. Denne yogaformen tar utgangspunkt i at vi alle er skapt forskjellige både fysisk, mentalt og spirituelt

Interdisciplinary Yoga er en variant av Hatha Yoga som kombinerer de fysiske øvelsene med pust i en dynamisk flytsekvens eller en flow. Yogaretningen er en oppdatert variant av yoga der det er tatt hensyn til dagens levesett i vesten, spesielt i forhold til stressmestring og belastende arbeidsstillinger. Man har kombinert kunnskap både fra de gamle yogamestrene, og tatt inn nyere kunnskap om fysiologi og anatomi blant annet fra Feldenkraismetoden og Alexanderteknikk m.fl.

Interdisciplinary Yoga balanserer energiene, utvikler mye varmerenser både kropp og sinn samtidig som den setter fart forbrenning, gjør deg fleksibel og styrker muskulaturen i hele kroppen.

I Norge er det foreløpig kun 5 sertifiserte yogalærere fra Nosara Yoga Institute. Les mer her:

www.nosarayoga.com 

www.lotusyoga.no