×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 63
Side 1 av 4

Av:Ingvild Skodvin Prestegård ved Allmenningen Yoga

Dru yoga er karakterisert av mjuke, rolege og flytande rørsler og sekvensar, pranayama (pust), visualisering, mindfulness og meditasjon. Samstundes som utøvaren styrkar kjernemuskulatur, balanse og koordinasjon, opplev ho ei stille ro og harmoni, og får djup avslapping. Alle rørslene skal kjennast gode, og den individuelle kroppen set grensene. Ein arbeidar komfortabelt innanfor rørslerommet, og utvidar det sakte frå ein god stad.

Av: Yogadama - Silje Fredheim

Vinyasa betyr “pust-synkronisert bevegelse”, det vil si at kjernen i vinyasa er man beveger seg fra den ene stillingen til den neste i takt med pusten. Solhilsen som brukes i de fleste yoga tradisjoner, er et eksempel på en vinyasa.

Av: Silje Fredheim, Balansen

Integral yoga er for dem som ønsker en tilnærming som adresserer alle aspekter av livet: Fysisk,
åndelig, intellektuelt og mellommenneskelig. Integral yoga klasser er skånsomme, tilgjendelige og
utpreget ikke-konkurerende.

 

Av: Kirsti NytYoga

Viryayoga er en dynamisk yogaform utviklet av Josephine Selander og naprapat Malin Flinck. Sammen har de utarbeidet et program som systematisk gir deg styrke og fleksibilitet skritt for skritt, med stor oppmerksomhet skadeforebygging.

Av: Atha Yoga

Jivamukti Yoga er en egen yogametode som ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York i 1984. Navnet 'Jivamukti' betyr frigjøring av sjelen i levende live. 

Jivamukti Yoga er en av de ni uoffisielt godkjente Hatha Yoga- metodene. (De andre åtte er: Ashtanga, Iyengar, Bikram, Viniyoga, Sivananda, Intergral, Kripalu og Kundalini.) Hatha Yoga er en type yoga som oppnåes ved bruk av stor kraft og fysisk innsats - en fysisk praksis med et spirituelt mål.

Av Anita Abrehamsen, Yinyoga.no  

Yin yoga tilhører den kinesiske/taoistiske yogatradisjonen. Det finnes flere ulike stilarter, men de fleste baserer seg flere tusen år gammel kunnskap og visdom og er sterkt knyttet til tradisjonell kinesisk medisinsk filosofi (TCM) og 5-elementteorien. 5-elementteorien tar for seg de ulike organene i kroppen og deres plassering i de 5 årstidene. Vi har vår, sommer, sensommer, høst
og vinter.

Side 1 av 4