×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 63
onsdag, 09 februar 2011 17:58

Yoga og ME

Spørsmål

    Hei. Jeg har lenge gått og lurt dette med yoga, og forsøkt litt selv via DVD og bøker. Men jeg får det ikke tilpå egen hånd. Jeg er ME-syk og for tiden er jeg altfor dårlig til noe som helst, men jeg håper å bli litt bedre snart. Derfor lurer jeg om dere kan hjelpe meg å finne en yogaretning og et sted som kunne passe?

 Jeg har en kropp full av smerter og som ikke vil noenting, og et hode som koker av bekymringer og stress. Skulle veldig gjerne gjort NOE som kan bidra til avslapning ogå roet ned hodet.    

 

3 gode Svar

 

1. Anita, Yogaloftet

fint at du tenker yoga i den situasjonen du er i. Da er du virkelig rett vei :-)
Jeg arbeider mye med yoga og stress og har utviklet flere kurs/konsepter knyttet til dette. Og ME er jeg godt kjent med som diagnose, da jeg har flere nære venner/familie med dette og mange elever.
Yogaloftet underviser jeg i Yin yoga. Dette er en kinesisk yogaform med tilknytning til tradisjonell kinesisk medisin (TCM).
Denne er derfor veldig egnet for deg, da den har som fokus å støtte og bygge opp kraft i kroppens organer. Spesielt vil jo nyrene og lever være viktig for deg å balansert ut fra TCM. Dette høres kanskje litt rart ut i forhold til hvordan vi i vesten forholder oss til det samme. Men det fungerer.

 

2. Alexander                Medin, Puro Yoga

ME kan være en vanskelig sykdom og bli kvitt og kjenner mange som har slitt med det. Kan dessverre ikke love noen ting, men har et par elever som har slitt med ME tidligere som har blitt helt bra og er tilbake i full jobb. De begynte veldig forsiktig og gikk varsomt fram med praksisen og bygget en ny styrke over tid. De første tre ukene kjentes det som en lang oppoverbakke, men etter det slapp motstandet og de kjente seg sterkere alle områder.
Min lille observering har vært att de ikke har pustet ordentlig og hatt veldig dårlig synkronisering pust og rørelse. Brukte derfor en uke å den ene personen till å bare lære henne sol hilsene ordentlig, og etter det var det noe som slapp i kroppen. Hva disse personer også sa senere var at selv om de begge kjente seg utmattet og slitne i blant, kjente de seg alltid bedere etter en yoga økt en hva de kjente før, for dem funket det bra.

Du kommer nok å kjenne det kan være litt slitsomt i begynnelsen, men har du tålmodighet og kan langsomt fram vill du definitivt finne noe som kan hjelpe plagene du har.

 

3. Jannicke Wiel, Oslo Yoga

Vi har et kurs som heter Holistisk yoga ved Oslo Yoga ( Sagene i Oslo) som er et kurs spesielt beregnet de som er slitne, utbrente, opplever stress etc. Kurset blir holdt av Anneli Mjøen som i tillegg til å være yogalærer med etterutdannelse i Yoga mot stress og utbrenthet også underviserQigong som har veldig god effekt også dem som har ME. Jeg vil derfor foreslå at du prøver Holistisk yoga. Du kan gjerne komme en gang og se hvordan det går. Her kan du lese mer om kurset og hvis du er interessert, er det også mulig å melde seg :  Kurset går mandager kl. 9.
Vi har også et weekend kurs med Anneli som har mer teori og en grundig innføring i yogaøvelser som gir mer energi.

 

Artikkel ble første gang publisert