torsdag, 06 august 2015 11:26

Yogagründer: Camilla Veen

-Vær tro mot deg selv og det du står for eller det som er konseptet ditt. Et ekte produkt med en tanke og hjerte bak vil alltid skille seg ut. Dette er tipset gründeren av Atha yoga i Stavanger, Camilla Veen gir andre som vil starte sin egen yogabusiness.

Camilla Veen 
Camilla Veen, 40 år

Gründer av: Atha Yoga i Stavanger
Startet: April 2005
Visjon: Å starte et yogasenter hvor det undervises i yoga som tar med alle aspekter ved yogaen, ikke bare den rent fysiske disiplinen.
Startet med yoga: Våren 2000
Undervist yoga siden: 2005
Utdannelse: Advanced Certified Jivamukti Yoga Teacher
Arbeidserfaring: Drift av og undervisning på Atha Yoga i 10 år. Jobber som mentor ved instruktørutdannelsen i Jivamukti Yoga.

Hva fikk deg til å starte noe eget?
-Det var ingen andre yogastudioer i Stavanger som underviste på den måten jeg ønsket å undervise.

Hva skiller ditt tilbud fra andre yogatilbud?
-Vanskelig å si, nå når det er så mange yogastudioer som ’popper’ opp overalt. I Stavanger skiller vi oss ut fordi vi underviser i mange forskjellige yogametoder, og ikke holder oss til kun én yogaretning. Vi var også først ute med å bruke musikk og chanting på timene våre.

Hvem er kundene dine?
-Alle aldre, begge kjønn og alle samfunnslag og nivåer i fysisk form. Vi tilbyr yogatimer ”fra vugge til grav”; Gravid Yoga, Mamma Yoga, yoga for barn og tenåringer, for kreftpasienter, rusmisbrukere, ”vanlige” yogatimer for alle nivåer, egne ”Yoga for Sports”-timer, Mindfulness, meditasjon og Senior Yoga.

Yoga og forretningsdrift
Camilla er opptatt av at yogatankegang skal gjennomsyre hennes måte å drive senteret på. -Jeg prøver så godt jeg kan å "leve som jeg preiker". Ikke mye vits i å drive et yogasenter hvis det ikke er gjennomsyret av filosofien som ligger bak.

Gi tilbake
-Ut fra tankegangen om at vi alle er an del av det samme, kan man ikke la være å se andre skapninger som trenger hjelp, og gi dem det. Vi gir tilbake til lokalsamfunnet bl.a. gjennom våre gratistimer for kreftpasienter (i regi av Kreftomsorg Rogaland) og for rusmisbrukere (gjennom Back in the Ring-prosjektet som vi er en del av).

Er yoga for dyrt?
-Det har alltid vært viktig for meg som studio-eier at de som vil leve av å være yogainstruktør skal kunne leve av det. Det er også slik man får gode kvalifiserte instruktører. Da må det koste å gå på yogatimer, så enkelt er det. For meg er det helt uproblematisk. Jeg har faktisk større problemer med å se logikken i at yogaundervisning skal være basert på et slags kall og at det skal være gratis.

Framtiden for Yoga-Norge
-Jeg ser helt klart en tendens i retning av flere og mindre aktører, i alle fall i Oslo. Og etterspørselen ser ikke ut til å avta med det første.

Tips til yogagründere
Vær tro mot deg selv og det du står for eller det som er konseptet ditt. Et ekte produkt med en tanke og hjerte bak vil alltid skille seg ut.

Det åpner stadig nye yogasentere, butikker og nettbutikker. Yogatilbudet har aldri vært større i Norge og bak hvert prosjekt står det en eller flere yogagründere som har jobbet hardt og har forskjellige målsetninger, visjoner og verdier de vil formidle gjennom den nye forretningen. Yogaportalen presenterer jevnlig en yogagründer fra forskjellige bedrifter og som er på forskjellige stadier. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har en spennende historie å fortelle.