mandag, 13 juli 2015 14:41

Yogagründer: Anita Hegge

SatsElixia- eier, HFN skal nå utvikle nordens beste yogatilbud. -Vi er i gang med å få første studio på plass i Oslo, sier lederen for utviklingen av den nye yogakjeden Anita Hegge.

 

En helt ny standard
-I Norge i dag er SatsElixia den største tilbyderen av yoga og det er dette tilbudet de nå skal rendyrke gjennom HiYoga med fantastiske lokaler og yogaundervisning, forteller den spente lederen og legger til at det skal bli en helt ny standard og opplevelse for medlemmene. HiYoga har nemlig mulighet til å legge mer ressurser inn i tilbudet enn de fleste både med tanke på lokaler, fasiliteter, bredden i yogatilbudet og utvikling for instruktører.

Yoga til alle
-Vi skal tilby yoga til alle, men vi regner med at den typiske kunden vil være kvalitetsbevisste og aktive mennesker i alle aldre. Slik markedet er i dag forventer vi flest kvinner, men håper at flere menn også vil oppdage hvor bra yoga er for kropp og sinn. Priser på yogamedlemskap og timer varierer. HiYoga sier til Yogaportalen at de er sikre på at tilbudet deres skal oppfattes som overkommelig for de fleste og at man virkelig får valuta for pengene.

Yogabusiness
-Kombinasjonen av yogisk tankegang og business er en del av vårt verdigrunnlag understreker Hegge. Hun sier at det forretningsmessige må stemme når man setter i gang et stort prosjekt som dette, men hun ser ingen motsetningsforhold mellom yoga og seriøs forretningsdrift, snarere tvert i mot.

Å gi tilbake
-Det er viktig og "yogisk" å hjelpe andre sier gründeren og legger til at det kan innebære å føre noe tilbake til røttene i India for eksempel. I første omgang skal HiYoga gi yoga til medlemmene sine og det er slik jeg ser det å gi tilbake sier Anita om bedriftens samfunnsansvar. Vi er en stor aktør i en voksende bransje og vi vil være med på å forme utviklingen. Derfor er vi veldig bevisst vårt ansvar som arbeidsgiver. Vi skal være med på å lage gode arbeidsplasser og rammer for de som ønsker å jobbe med yoga og være en foregangsbedrift for å profesjonalisere bransjen.

Framtidsutsikter
Anita er ikke i tvil om at vi står midt i en rivende utvikling av yogamarkedet, og at det kommer til å vare lenge. Hun ser at stadig flere vil prøve yoga og vil fortsette når de opplever at det er et godt verktør å ha i livet sitt. Hun viser til at i USA er det nå over 20 millioner utøvere og 110 000 personer som har yoga som arbeid. I Norge utøver 4-5% av befolkningen yoga mot tall fra USA som viser at over halvparten av befolkningen har prøvd eller er interessert i å prøve i følge gründeren. Hun mener med dette at potensialet er enormt.

Det åpner stadig nye yogatilbud i Norge. Bak hvert prosjekt står det gründere som har målsetninger, visjoner og verdier de vil formidle. Yogaportalen presenterer jevnlig en gründer fra yogabedrifter. Har du eller noen du kjenner en interessant historie å fortelle? Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Anita Hegge Hi Yoga
Anita Hegge (51)

Utdannelse:
Yogaterapeut
200h Ashtanga Vinyasa Yoga
100h Ashtanga TT
MediYoga instruktør
Yogainstruktør mot stress og utbrenthet
Medisinsk grunnfag

Arbeidserfaring:
25 år i finansbransjen
Eget studio i Tønsberg siden 2011
SatsElixia siden 2013
Jobber nå som leder for utviklingen av yogakjeden HiYoga

Visjon:
HiYoga vil gjøre yoga tilgjengelig for alle, vise at yoga kan være bra for alle og at det kan være med på å holde deg frisk, sunn og fornøyd med livet. Vi legger vekt på kvalitet i all undervisning og alle instruktører er sertifisert og godt kvalifisert.