onsdag, 11 mars 2015 12:53

Yoga på nett

Foto: 123rf.com
(Wall street journal) Yogaklasser på internett opplever en sterk vekst på grunn av stadig flere enheter som kan brukes. Vi kan nå strømme yoga direkte på våre mobiltelefoner og datamaskiner. I 2014 ble det sett 5 500 år med videoer tagget yoga på Youtube, en dobling fra 2013.

Økende interesse og nysgjerighet
En undersøkelse gjennomført av Sports and Fitness Industry Association viser at 24 millioner mennesker gjorde yoga minst en gang i 2014. Yoga journal fant i en spørreundersøkelse at 44% av de som ikke har prøvd yoga er interessert i å prøve.

Tidsklemma
Det kan være lettere for mange i en hektisk hverdag å logge seg på og strømme en yogatime når man har tid enn å bruke tid på å reise til et studio og være bundet av timens starttidspunkt. -Jeg kan gjøre yoga når det passer meg og jeg kan velge mellom flere forskjellige programmer sier Kara Weberg til Wall street journal, hun er 41 år gammel, mor og i full jobb.

Fenomenal vekst i abonnenter
En av aktørene som tilbyr strømmetjenester innen yoga er Gaiam TV. De har instruktører som Rodney Yee og det koster 9.95 dollar pr mnd å få tilgang til deres 1500 videoer. Videoene er tilpasset alle og de forteller at noen av øktene er så korte som 10 minutter, nettop med tanke på de med dårlig tid.

Adriene Mishler prøver å bli online yogadronning og hun har over 500 000 følgere på Youtube.

MyYogaWork`s antall medlemmer online doblet seg det siste året og leder for yogagiganten Julie Woods forteller Wall street journal at ca. halvparten av disse medlemmene i tillegg deltok på timer fordelt på de tretti sentrene deres i California og New York.

Personlig oppfølging
Mange yogatilbydere sverger fortsatt til tradisjonelle yogaklasser med fysisk og personlig oppfølging, både for å unngå skader og for å få større utbytte av det åndelige aspektet, som er viktig for mange utøvere og lærere. CorePower Yoga har 120 sentere i 12 stater og planlegger å øke med 30 til i 2015. De tilbyr også strømmetjenester men en talsperson for selskapet sier til Wall street journal at dette ikke er kjernevirksomheten deres.