torsdag, 30 april 2015 15:29

Yoga i Frognerparken

Yoga i Frognerparken er et lavterskeltilbud der alle som vil kan bli med på en ledet yogatime ute i sommersesongen.

 

Yoga i Frognerparken
Jenny Vågane (38)
 
Utdanning: IT-Programmerer, Norsk yogalærerskole 3,5 år (2014), Dynamisk yoga teacher training (2009)
Arbeid: IT- konsulent i Visma Consulting, Yogalærer (Fri Yoga på Nordstrand og Yoga i Frognerparken)
Yoga med tre ord: Pust, fokus og avspenning
Yoga i Frognerparken (Siden 2010)
Hvor: Frognerparken, over broen, til venstre for monolitten
Deltakere: 3-25 stk første året, opp mot 75 siste året. Begge kjønn og alle aldre er velkommen.
Type yoga: Klassisk yoga
Underlag: Deltakere har med matter eller teppe/håndkle
Pris: 50,- Det skal være et lavterskeltilbud.

Tekst og foto: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lavterskeltilbud
-Det startet med at jeg tok med meg praksisen min ut i parken når jeg bodde i nærheten sier initiavtakeren. Flere kommenterte at det så deilig ut og hun tenkte at det hadde vært fint å gi denne muligheten til flere. -Jeg begynte å henge opp plakater og i starten var det mest venner som kom. Etterhvert hadde vi et avisoppslag og det kom enda flere. Deltakerantallet har vokst jevnt og trutt. I fjor var det på det meste 75 stykker som gjorde yoga sammen på gresset i parken. Jenny legger til at hun er inspirert av østen, hvor det er vanlig å praktisere for eksempel tai chi i parkene.

Yoga i Frognerparken
-Vi møtte den spreke yogalæreren og IT-konsulenten på hjemmebane i Frognerparken på vei til en yogatime fra jobb. En ekte yogini kan posere stilfullt selv i høyhælte sko.

Elleve tusen
-Akkurat nå er jeg veldig spent, det er over 11 000 stykker som sier de er interressert i å delta på facebookeventet vårt, forteller Vågane og bekrefter at hun prøver å få på plass et bookingsystem. 

Uteyoga
-En gang kom det en mann syklende og så oss, la syklen ned og ble med på deler av yogatimen på impuls. En annen gang kom det en dame forbi som bare la seg ned og ble med litt før hun gikk videre. Yogalæreren sier at hun får mye positive tilbakemeldinger på opplegget og synes selv det er bedre å gjøre yoga ute enn inne. Men i Norge er utesesongen relativt kort. Vi har også værforbehold og avlyser hvis ikke været spiller på lag.

Les mer om årets sesong og tidspunkter her