torsdag, 21 mai 2015 17:42

Verdens nordligste yogafestival

Det praktiseres yoga ute ved havet i kveldssolen ved en tidligere gjennomført festival. Foto: AYC
I slutten av Juni går verdens nordligste yogafestival av stabelen. Den spektakulære naturen i Bodø og de lange lyse dagene på denne tiden av året gjør festivalen helt unik. Det vil bli praktisert yoga under midnattssolen, oppe i fjellene og ute ved havet.

Arctic Yoga Conference (est. 2011)
Dato:
19. – 21. Juni 2015 
Sted: Bodø
Målgruppe: Nybegynnere, erfarne yogier og lærere.
Visjon: Yoga - Natur - forskning: arena for erfaringsutveksling, nettverking, lære og praktisere yoga.
Initiativtakere: Kristin Skotnes Vikjord og Wessel Paternotte, gründerne bak Delight Yoga Schools og The House of Yoga online classes. 

Allsidig program
-Mangfoldet i programmet ved Arctic Yoga Conference illustrerer noe av det vi er opptatt av forteller Kristin Skotnes Vikjord til Yogaportalen. Hun ønsker å vise deltakerne at yoga er så mangt, med mange innfallsvinkler, stiler og fortolkninger. Arctic yoga conference 2015 presenterer alt fra mantra sang, intens dynamisk yoga, medisinsk yoga, yoga for barn og yoga for menn.

Faglig
-Vi ønsker å være med å løfte utviklingen av den yogafaglige helseprofesjonen, integriteten av faget og ikke minst være en arena for dialog og samhandling. Vikjord nevner Heather Mason, som keynote speaker, hun er psykolog og en av pådriverne for forskning på yoga og mental helse. Professor i psykologi, Ingunn Hagen kommer, som en av de få i Norge som driver aktiv forskning på yoga. Programmet er ellers fullt av mer eller mindre kjente yogaprofiler, som Vibeke Klemetsen og mindfulnesslærer Sandra Tidemann. Bodø har et sterkt yogamiljø og lokale lærere er godt representert ved festivalen.

Arctic yoga conference
En time fra en tidligere gjennomført festival. Foto: AYC

Kristin Skotnes VikjordKristin Skotnes Vikjord (34)
Gründer, daglig leder og program ansvarlig
Utdannet: MSc psykologi, Cand. Psychol., E-RYT,
Yrke: Psykolog, yoga og mindfulness lærer
Praktisert yoga siden: 2004

Wessel PaternotteWessel Peternotte (38)
Direktør Delight Holdning NL. Konsulent AYC
Utdannet: BA media og markedsføring
Yrke: Entrepenør
Praktisert yoga siden: 2006

Logistikk
-Det er mange som ønsker å være frivillige og de hadde vi ikke klart oss uten sier initiativtakeren. Vi er også helt avhengig av økonomisk støtte, noe vi har fått av både kommunen og fylkeskommunen. Ettersom vi har holdt på i noen år har vi blitt mer synlige i regionen og nasjonalt, også utenfor de typiske yogamiljøene. Dette har også gitt oss mulighet til å søke støtte hos næriingslivet. Vi jobber hvert år med å forbedre oss og det å arrangere en internasjonal yoga konferanse krever tro, tid, samarbeid og midler.

Arctic Yoga conference
Bodø er en naturskjønn perle om sommeren med dramatisk natur og fjell og hav møter hverandre i union. Foto: AYC

Destinasjonen Bodø
Det er ikke bare Arctic Yoga Conference som kan gi deg påskuddet om å endelig ta den Nordnorge-ferien du alltid har tenkt til å ta. Bodø er nevnt som et av 30 steder man bør besøke av National geographic. I umiddelbar nærhet er det en rekke spennende severdigheter og aktiviteter. Saltstraumen, Svartisen og Kjerringøy. Bodø er også et naturlig mellomstopp på vei til Lofoten. Programmet på Arctic Yoga Conference er familievennlig så dette er et godt utgangspunkt for årets familieferie.