tirsdag, 29 januar 2019 11:37

Pusten kan brukes som medisin for å fjerne stress

Den travle hverdagen er ofte lagt opp slik at vi trenger å flytte mer <ut av hode> og <inn i kroppen>. Kunne bli venn med stillheten, og lytte innover. Vi trenger lære å puste igjen! 

Vi trenger å flytte ut av hode og inn i kroppen.

Mennesker som opplever stress ønsker ofte å få en pause. Det er dette Vivian ønsker gi kursdeltakerne sine, hun ønsker å skape et rom til å ”bare å være”, med alt det dette innebærer, og uten noe form for masker. Slippe å prestere, å gi folk en pause fra å se og bli sett. Hun ønsker å ta mennesker med på en reise i å bli bedre kjent med seg selv, og lytte etter sine egne behov. Ikke alle klarer å kjenne på ”å være god nok akkurat slik de er”.

Den travle hverdagen er ofte lagt opp slik at vi trenger vi flytte mer <ut av hode> og <inn i kroppen>. Kunne bli venn med stillheten, og lytte innover. Vi trenger lære å puste igjen.

Vi fylles med opplevelser, inntrykk og info fra alle kanter, og ofte har vi ikke tid eller rom til å fordøye alt og slippe noe ut igjen. Det ender ofte med at det hele samler seg opp, og igjen viser seg som spenninger i kroppen, vondter, uro, tankekjør, endringer i pustemønsteret. Ja, listen er uendelig lang smiler Vivian Halland som i dag underviser Just Breathe Release i Bergen. Mitt eneste ønske er å veilede mine kursdeltakerne til hvordan man kan bruke yoga og pusten for å få en mer stressfri hverdag.

Et kursbevis med indre resultater

Kursbeviset jeg ønsker alle skal sitte igjen med etter å ha deltatt på kursene mine er oppnåelse av resultater som sinnsro, frihet, trygghet i seg selv, glede, mer energi, mindre smerter og spenninger.

95% av dagens sykdommer skyldes stress

Just breathe Release er et yogakurs med ekstra fokus på pusten, pustens kraft og hvordan bruke den for å roe ned, slippe taket og redusere stress.

Pusten er et av de mest effektive verktøyene vi har til å hjelpe oss å finne ro, holde fokus og ha kontakt med oss selv i en travel hverdag hvor det ofte er lite tid til å stoppe opp og lytte til egne behov.

Forskere mener at stress er med på å forårsake nærmere 95% av dagens sykdommer. Så dette er et kurs de fleste kan relatere seg til, og Yogaen er enkel og tilpasset alle nivåer. Just Breathe Release kursene arrangeres i Bergen av Vivian Halland.

Yogaportalen tester ut pust kurset

For Yogaportalen skal jeg teste ut Vivian Halland sitt kurs som heter Just Breathe Release. Prøve se hvordan dette kurset som fokuserer på skiller seg fra vanlige yogakurs.

Kurslokalet ligger flott like i nærheten av den kjente Bryggen i Bergen. Atmosfæren i lokalene er varm med er masse flotte malerier på veggene. En varm energi og god tilstedeværelse kommer med en gang i det flotte yoga lokalet. De andre menneskene i gruppen utstråler også en god energi og tilstedeværelse. Kurset skal gå over 6 uker, og vi skal i hovedsak jobbe med pust og pusteteknikker inn mot yogaen.  

Deltakerne gjør sine egne evalueringer

Før hver time inviterer Vivian som er instruktør oss til å gjøre notater på hvordan vi har det før timen, og det samme gjør hun etter vi er ferdig hvor vi kjapt tar en evaluering på hvordan man føler det. Dette er kun til eget bruk, og for å se oss tilbake i etterkant av timen og iløpet av kurset. Det deles også ut hjemmeoppgaver hvor man daglig i noen minutter kan praktisere pusteøvelser.

Vi er en relativt liten gruppe på kun 10 deltakere. Dette egner seg for lokalet vi er i, og gjør det slik man fort kommer tett på gruppen og de man er sammen med under kurset.

Jeg tar et tilbakeblikk på notatene mine som er tatt både før og etter hvert av kursene. En klar gjenganger for min egen del er perioden er jeg har vært gjennom på en normalt stresset hverdag, hver gang jeg kommer for å delta kurset.

Grunnen for min del, er tidsklemma og en spesielt hektisk måned. Evalueringen min etter samtlige av timene oppsummerer at jeg blir mer og mer tilstede for hvert kurs, noe som er naturlig fordi jeg lærer pusteteknikkene bedre, og dermed hurtigere klarer å finne ro og kontakt med meg selv. Det at det er få deltagere på kursene, gjør at du føler deg mer tilstede, trygg og får en følelse av å bli tatt vare på. Av de mange ulike Yogainstruktørene jeg har møtt de siste 3 årene, er Vivian en klar topp 3 selv med sin unge alder. Dette skyldes hennes tilstedeværelse når hun prater til oss som deltar, hun er helt og holdent 110% tilstede fra man kommer til man drar hjem, med et roligere sinn etter timen.

Jeg er overrasket over hvordan bruk av ”pusten” på dette kurset fikk meg lettere inn i noen yogaøvelser enn noen gang tidligere. Riktig bruk av pusten gjorde jeg endelig klarte å slippe taket og spenninger, slik jeg kom helt inn øvelsen og posisjonen.

 

Glemte selv å lytte til kroppen sin.

Vivian Halland (30 år) er fersk som grunder, hun startet opp med Just Breathe Release yoga kursene våren 2018. Dette kan enkelt beskrives som yogakurs med puste veiledning. Selv startet hun med Yoga for 5 år siden, og har siden dette tatt coaching utdannelse, en yogautdannelse og ett års studie i puste veiledning. Studiet i puste veiledningen er en fordypning i yogautdannelsen. Grunnen til jeg selv startet med Yoga var at jeg var kronisk syk.

Som en konsekvens av opplevelser i livet og over tid å kjøre meg selv for hardt.

For mye stress, lange lister med arbeidsoppgaver og det å hele tiden skulle prestere og strekke til. Så jeg tok noen “dårlige” veivalg hvor jeg hele tiden skulle prestere, og ikke lyttet til kroppen min. Da jeg selv startet med Yoga klarte jeg ikke noen annen form for trening, det var kun yoga som fungerte for meg. Derfor ble yoga for min del reisen videre.

Vivian jobber i dag som coach, yogainstruktør og pusteveileder. Drømmen hennes er å kunne bruke egne erfaringer til å hjelpe andre å leve et liv som gir mening og glede. Selv brenner hun for en naturlig livsstil og bruker eteriske oljer under kursene. Oljer kan være med på å hjelpe med avspenninger og stress, og kan dermed gi en ekstra støtte. Kursdeltakerne syntes også det er kjekt å bruke oljer.  

Erfaringer fra kursdeltakerne

Gjennom de 6 kursukene fikk jeg tatt en liten prat med noen av deltakerne, litt for å høre hvorfor de gikk på kursene, og hva de har gjort seg opp av erfaringer.

Martine Kvam (21 år) jeg testet ut Yoga for første gang i april 2018. Startet med Pust Yoga fordi jeg fikk panikkangst og kroppen min bare sa stopp. Jeg kjente til Vivian fra 1-1 pusteveiledning som jeg tidligere hadde tatt hos henne, det var derfor naturlig for meg å følge henne videre.

Yoga og pusteveiledning har gitt meg mer ro og lært meg å lytte til kroppen. Jeg har blitt flinkere til å kunne si nei til ting som gir negativ energi. Har også meldt meg på nye kurs hos Vivian. Hun er en dyktig instruktør og veldig flink til å veilede deg som deltaker.

Hun har gitt meg mange gode tips jeg kan bruke i hverdagen, så dette kurset gir meg en bedre hverdag og er noe jeg sterkt kan anbefale til andre.  

Foto: Kursdeltaker Martine

 

Oddny Clopan (59 år) har testet ut litt yoga tidligere, dette har ikke fungert da det var for utfordrende. Ble overtalt til å delta her på dette kurset av en venninne, og var både skeptisk og engstelig før første kursstart. Kurset har gjort meg veldig bevisst på spenninger jeg har i kroppen. For eksempel biter jeg ofte tennene sammen og anstrenger kjeven mens jeg har vondt et helt annet sted. Pusteteknikkene vi har lært har gjort meg mer avslappet i forhold til stress, og jeg er blitt meget fokusert på  til hvordan pusten. Hjemmeøvelsene Vivian har gitt meg gjøres daglig i 35 minutter. Dette har for min del ført til en mer smidig og styrket kjerne-muskulatur. Det at jeg tar kunnskapen med hjem og praktiserer den gjør hverdagen bedre.

Jeg er fornøyd med Vivian, hun er engasjert og flink til å plukke opp spenninger og minner oss om pustingen. Hun har også en meget beroligende stemme som gjør at man blir trygg og avslappet i timene. Jeg har på dette kurset fått en større trygghet til meg selv, og i tillegg gått ned i vekt, dette er nok fordi jeg har klart å slippe kroppspenningene jeg hadde før kurset. Det er viktig å lytter innover, og å prøve å finne årsakene bak spenningene. Og ene hjerteøvelsen synes jeg er veldig fin.


Foto: Kursdeltaker Oddny

Sofie Halland (19 år) Dette er mitt første kurs som er yoga relatert. Til vanlig driver jeg lmed idrett meditasjon og idrettsfag studier. Jeg var litt usikker på om dette var noe for meg, og Vivian ba meg gå inn i det med et åpent sinn. Jeg hadde ikke helt troen på det og var litt skeptisk. Er i dag veldig positiv. Dette kurset fungerte. Har allerede meldt meg på videre kurs. For min del fungerer dette mot både stress og migrene.

Foto: Kursdeltaker Sofie

Lisbeth Luneborg (60 år) jeg har kun vært med på Yoga en gang tidligere i livet mitt. Det var på 80 tallet, og ble skikkelig «too mutch». Jeg møtte Vivian på et malerkurs, og fikk jeg en innføring i kursene hennes, og hvem hun var. Kursene var en skikkelig kickstart på noe helt fantastisk. Endelig har jeg lært meg å se innover. At Vivian jobber med pusten var nok det som lokket meg til kurset hennes, i tillegg bor jeg rett i nærheten. Ene øvelsen, hjerteåpneren gav meg en skikkelig aha opplevelse. Jeg har allerede meldt meg på videre kurs, og Vivian er en kursleder som er virkelig tilstede.


Foto: Kursdeltaker Lisbeth

Cathrine Braaten (51 år) er en en aktiv crossfit dame, og har forteller hun har praktisert yoga tidligere. Blant annet har hun gått på Fana Bikram.
- Jeg har fått skikkelig sansen for Yoga, og fortsetter videre hos Vivian. Meldte meg på ettersom kurset virket spennende og navnet ”Just Breathe” forteller mye. Klarer her å koble helt ut i en travel hverdag med gode pusteteknikker.


Foto: Kursdeltaker Cathrine

 

Her kan du finne kommende kurs med Vivian vinter/vår 2019:
Alle kurs & workshop arrangeres i Bergen.
Vivian tilbyr også 1-1 timer i yoga og pusteveiledning. 
Vivian Halland på facebook: klikk her

10 Februar
Workshop

Klikk her for info

21 Februar
Drop inn Just Breathe Release Yoga 
Klikk her for info

27 Februar 
Drop inn Just Breathe Release Yoga  
Klikk her for info

13 Mars 
Just Breathe Release Yoga trinn 2
Klikk her for info

14 Mars 
Just Breathe Release Yoga 
Klikk her for info

24 April 
Drop inn Just Breathe Release Yoga  
Klikk her for info 

2 Mai 
Drop inn Just Breathe Release Yoga  
Klikk her for info  

8 Mai 
Just Breathe Release Yoga trinn 2
Klikk her for info  

9 Mai 
Just Breathe Release 
Klikk her for info