tirsdag, 17 mars 2015 13:51

Nye anklager om seksuelle overgrep i Australia

(The age Victoria) Shiva school of meditation and yoga, et ashram som underviser i yoga og meditasjon i Australia er under etterforskning etter flere anklager om seksuelt misbruk. Senteret har flere ashrams i Australia samt i New york og Dublin. Swami Shankarananda (toppbildet) er en av lederne som angivelig skal ha hatt seksuell omgang med flere kvinnelige kursdeltakere. 

"Surrender is doing it when you dont want to" sier et skilt på ashramet lokalisert ved Mount Eliza i utkanten av Melbourne. En dame som ønsker å være anonym har fortalt til Fairfax media at hun ble presset til seksuelle relasjoner ved senteret og at hun ble lovet heling og oplysning til gjengjeld. -Det er misbruk av vår tillit som elever sier et annet vitne og forteller at man drar dit for å lære yoga, men ender opp med å bli tilnærmet seksuelt av ledere.

Shankarananda skal angivelig ha utnyttet 40 kvinner. Han har kommet ut med en offentlig unskyldning ovenfor kvinnene det gjelder.

Senteret åpnet i 1991 og skal i følge nettsiden deres være "et unikt sted for de som søker indre løsninger på problemer i livet." 

Saken er under etterforskning og senteret har ikke kommentert saken i media. Det er ikke kommet ut informasjon om når hendelsene skal ha funnet sted. 

Les mer om denne saken
Først publisert i Mornington news
MPnews
The Age

Australia har nylig sett lignende saker ved andre ashrams. 
Les også: Seksuelle overgrep i Satyananda tradisjonen