tirsdag, 09 juni 2015 17:05

Er yoga religiøst?

(Wall street journal) -Vi tror ikke på å be til solen sier Mohamed Abdul Rahim Quraishi, talsmann for All India Muslim Personal Law Board i forbindelse med at yoga kan bli obligatorisk innført på skoler i landet.

Mer enn bare tøying
Mange yogautøvere sier at "yoga er noe mer enn bare tøying", men har dette noe med religion å gjøre? -Solhilsen er i strid med shariah, den muslimske loven, som ikke tillater noen å bøye seg for noen andre enn Allah, mener muslimske ledere i India.

Velvære
Det ledende partiet i India, Bharaitya Janata party sier at yoga ikke er en religiøs praksis men en vitenskap som omhandler sunnhet for kropp og sinn. Noen muslimske religiøse ledere sier at de ikke er i mot yoga på generelt grunnlag, så lenge praksisen blir distansert fra religion.

OM
Lyden og mantraet som åpner mange yogatimer er sagt å ha en historisk forankring i Hinduismen og en praktisering av dette vil for mange muslimer være feil. Det er tydelig mange religiøse assosiasjoner med yoga i India og det kan være en liten vei igjen å gå før praksisen kan etableres i skolen uten å støte noen.