mandag, 17 oktober 2016 06:19

Bergens sin lykkeamulett

Jeg befinner meg på Bryggen i Bergen, nærmere bestemt i Jacobsfjorden hvor jeg skal treffe Elisabeth Gallefoss, som jeg er blitt fortalt er Bryggen i Bergen sin lykkeamulett.

Skrevet av: Lise Lotte Andersen

Når jeg kommer inn i lokalene møter jeg blikket til en glad og tilstedeværende dame, i de historiske lokalene hun har etablert seg og holdt til de siste 13 årene. Vi sitter oss ned for å prate, i rommet med siden av henne sitter hennes elev som er en jente fra Hallingdal, hun skal være 1 uke under opplæring hos Elisabeth. Elisabeth forteller at de har vært på masse turer ute i naturen, da naturen er et av de viktigste elementene hun har. Lærlingen sitter og maler på et maleri i rommet med siden av.

Hun har pusset litt opp i de historiske lokalene, veggene er dekket av healing malerier.

Alltid jobbet med mennesker
- Jeg startet med fotsone og healing for snart 20 år siden. Før jeg etablerte med her på Bryggen holdt jeg til i Marken. Den tiden malte jeg mindre malerier i oljepastell. Etter jeg kom til Bryggen har jeg større plass til de store maleriene mine.

Hun forteller hun har vært heldig som har hatt fullt opp med kunder siden hun etablerte seg.

- her kommer alle typer mennesker, noen for å tømme hodet og andre med sykdom. Jeg driver også litt med fjernhealing både til pasienter i innland og utland.

Hun lover aldri noe spesifikt til kundene. Man må ta det som det kommer men jeg har 100% respekt alle pasientene.
- Her kommer det pasienter med alt fra angst, flyskrekk til vondt i magen.

Bruker Healing til alt
- Ja, jeg bruker Healing i alt jeg gjør, for noen reparer jeg, og for andre er jeg en veileder om man kanskje føler man står fast i livet. Jeg jobber med både kropp og sjel og livssituasjoner. De jeg liker best å arbeide med er skeptikere, eller mennesker som vanligvis ikke tørr.

Men det er ikke bare i jobben jeg bruker healing, også i hverdagen der jeg treffer folk har jeg med «livsoppgaven min». Dette er å reparere mennesker. For meg er det naturlig at jeg havner ved siden av en med flyskrekk når jeg skal ut å fly. Da får jeg brukt mine evner til å hjelpe, smiler Elisabeth.

Også når sønnen min var ung og spilte fotball var jeg alltid damen på sidelinjen med varme hender. Jeg fikset guttene når de fikk skader. Dette er noe jeg får høre også i dag nå når de er voksne og tenker tilbake på barndommen når jeg var der å «fikset» de.

Allerede som liten jente fikk Elisabeth god kontakt med dyr, hun vokste opp på en gård. Her fikk hun alle dyrene til å stille seg på en rekke og rad å følge etter henne.


Foto: Fred Jonny


Skriver også bøker
Elisabeth har totalt skrevet 4 bøker om healing og relaterte emner. Ene boken «Kill Them, Kill Them» får jeg av henne, dette er en bok hun skrev 25 år etter mannen ble drept, og er en slags selv biografi. Her reflekterer hun tilbake om den krisen hun den gang var i, og hvordan hun kom seg gjennom denne.

Elisabeth tar opp en helt annen bok Denne heter «Det Kongelige Eventyret». Skal jeg lese den for deg sier Elisabeth og tar opp boken og flirer. Jeg setter meg tilbake i stolen, lukker øynene og hører eventyret som handler om kongefamilien og som er «helt sant». Hun avslutter det hele med et dikt og smiler bredt.
De andre bøkene hun har skrevet heter «Små ord gir glede» & Sukkertøy, dette er bøker som er fylt med visdomsord/dikt, som gir ettertanke til refleksjoner og tanker når du leser dem.

Riktig bruk av energi
Hun forteller at mange bruker energien på feil måte, og ikke tar valg. Når hun møter dem får hun dem til å innse dette og bruke energien riktig. De glemte kanskje å leve ?  Da er hennes oppgave å gi livskraften tilbake, og de våkner plutselig opp.

Arbeids hverdagen er aldri helt lik. Til tider har hun utdannet folk innenfor fotsoneterapi, hatt åndelige vielser for ektepar som vil fornye ekteskapet. For en tid siden var hun i Italia og viet et par «åndelig».

Ikke bare mennesker
Praten går videre om dyr.  Healer du dyr Elisabeth ?
- Ja, selv om dette er noe jeg vanligvis driver med gjør jeg det av og til. En gang healte jeg en hest som hadde et sår som ikke ville gro. Det var nok å heale den en gang. Da forsvant såret og hesten ble helt fin.
Hun forteller at dyr ofte healer seg selv, passer på hverandre. Men også at dyr ofte healer eieren sin. Du ser ofte at de kommer kanskje katten kan legge seg på magen om man har vondt der osv.

Energi og spøkelser?
Praten går videre om energier. Her i Bryggebodene som har eksistert siden ca 1600, er det mye historie i veggene.

Er det spøkelser her ?
- Ja, her er det spøkelser sier hun og ler. Jeg har vært å renset flere av lokalene her på bryggen. Før jeg gjorde det var de kanskje vært plaget av dårlige energier. En gang var det en som hadde trøbbel med en pc som rett og slett levde sitt egent liv, sammen med litt andre gjenstander på kontoret. Også det renset jeg opp i ler Elisabeth.

Mens vi sitter og prater om energier går plutselig strømmen i rommet der lærlingen sitter og maler. Vi tuller med at kanskje det er et spøkelse.

Født med healingevner
Er dette en gave du hatt med deg hele livet?
- Når jeg var liten merket jeg at jeg så ting andre barn ikke så. Når vi skulle på arbeidsuke valgte jeg å arbeide med mennesker, på et sykehjem. Jeg har alltid vært sanndrømt. Når jeg var yngre pratet jeg mer åpent om dette, men det gjør jeg ikke i dag. Husker at en av damene på sykehjemmet fortalte meg at om jeg skulle velge å flytte til Oslo, da ville jeg miste alt og velge bort egenskapene mine. Men her skjedde faktisk det motsatte, for det var først når jeg kom til Oslo det ekspanderte og jeg kom mer i kontakt med mitt sanne jeg smiler Elisabeth.

Hvordan bruker du din klarsynthet ?
- Som regel bruker jeg denne når jeg skal heale mennesker slik jeg vet hva jeg skal arbeide ut i fra, på samme måte som jeg bruker healing i mine olje malerier. Sanndrømmer også om ting som kommer til å skje, men dette har jeg sluttet å snakke høyt om slik jeg gjorde da jeg var ung – da dette skremte folk.

Er du redd du skal heale på deg sykdom fra dine pasienter?
- Nei, det er jeg ikke redd for. Men det er flere som driver med healing som kan oppleve å  heale på seg sykdom, derfor er dette noe jeg er bevisst på, og bruker tekniker for å unngå.

Healing malerier for alle og enhver
På samme måte som kundene som er alt fra ung, til gammel, rik til fattig, bare mennesker som vil tømme hodet, eller mennesker som er veldig syke. De som kjøper maleriene er alle typer mennesker. Prisklassen er fra noen tusen til kr 50 000,- Hun forteller at det er maleriet som velger kjøperen, derfor er det mange som traver avgårde med bilder som de i utgangspunktet ikke trodde de skulle ende opp med å kjøpe. Noen betaler alt med en gang, andre betaler ned over litt tid.

Har du utstillinger?
Lørdag 14.oktober skal jeg ha en høstutstilling på Bryggen i bergen fra klokken 12-16 . Har også hatt bildene hengende på Clarion Hotell I Bergen, men de er nå tatt den ned etter nesten 2 år. Det som var greit på Clarion var når noen kjøper et maleri gikk jeg bort og hengte opp et nytt. Hotellsjefen fortalte meg at det ene maleriet hadde han selv tenkt å kjøpe, plutselig en dag ble det kjøpt av en annen. Da følte han en sterk sorg som han sier var helt ubeskrivelig.
Sist sommer hadde jeg en stor utstilling på Fjordhotellet i Larvik. Jeg liker best å ha utstillingene mine i egne lokaler her på Bryggen.  

Elisabeth forteller at den beste utstillingen hun har hatt var i Kristiansand. Her hadde hun en ute utstilling med 47 malerier.

Har du noen historier fra maleriene dine, hvordan disse har hjulpet folk ?
- En gang donerte jeg bort et bilde til Rikshospitalet. Det var en liten jente der som var veldig urolig, hun ble helt rolig og sovnet etter hun så på maleriene. Dette var hun fått fortalt av noen som var der flere dager.

Føler du at mennesker du kommer i kontakt med prøver å utnytte evnene dine ?
- Selvfølgelig er det noen som prøver seg. Jeg hjelper imidlertid alle de jeg skal hjelpe. Folk ser litt på meg som en lykkeamulett avslutter Elisabeth.

Foto: Lena Borge

Ønsker du å lese mer om hva Elisabeth Gallefoss Behandlingssenter tilbyr kan du sjekke nettsidene hennes ut her, eller besøk Elisabeth Gallefoss behandlingsenter på facebook.