tirsdag, 18 september 2018 05:53

8 flaue Yogahendelser som skjer alle

Yoga skal være noe som skaper indre ro, stabilitet og mykhet i kropp og sinn. Likevel skjer det ting i yogasalen som kan vippe selv den mest balanserte yogien av pinnen.

Musefis
La oss starte med den mest åpenbare hendelsen og samtidig si at dette er helt normalt og ikke noe å bry seg om- det er bare luft.

Det er fort gjort at litt luft kommer inn mens man gjør en hodestående og på et eller annet tidspunkt må den luften ut igjen. Neste gang kan du bare le av dette- det skjer alle.

Fis
Yoga er bra for fordøyelsen og spesielt noen tvister påvirker systemet mer enn andre. Yoga får deg til å fise, så enkelt er det. Vi snakker om å engasjere mula bandha, men vi er bare mennesker- slipp det ut og kom deg videre i praksisen din.

Faceplant i crow pose


Eksperimenterer du med avanserte asanas? Bra. Øvelse gjør mester og jo mer du tryner, jo raskere lærer du. Yoga er en prosess og skal være gøy.

Opp igjen og prøv på nytt.

Når du stanger naboen din i skrittet under prasarita padottanasana

Av og til er det ikke mange millimeterne mellom yogamattene. Denne foroverbøyen krever imidlertid sin plass og på vei opp igjen kan hodet ditt fort stange personen ved siden av deg på private steder.

Selv om det kan være flaut å se personen i øynene etterpå er dette noe dere bare må le av.

En intim yogaklasse kan være en god mulighet til å trene på å holde fokus innover og ikke rettet mot alle andre og alt som skjer rundt deg.


Når du sparker en medelev i ansiktet mens du gjør down dog

Down dog er en deilig strekk. Noen gjør trebeinete varianter som fort kan bli mindre deilig for personen bak deg, som du akkurat sparket i ansiktet.

Nå er det bare å beklage og håpe at den skadde er like yogisk som deg og tilgir hendelsen.

Når du glemmer sekvensen

Noen ganger lukker vi øynene, føler oss i ett med pusten, bevegelsen og universet- men når vi åpner øynene er yogaklassen på en helt annen bevegelse enn deg.

Bra for deg. Du har sannsynligvis fått en dypere opplevelse av yoga enn andre i klassen som bare fokuserer på tellinger og teknikk.

Når du begynner å gråte midt i en yogaklasse

Har du hørt at følelser setter seg i hoften? Det høres kanskje rart ut, men det er helt normalt at følelser slipper mens du gjør hofteåpnere.

Alle yogalærere har hatt elever som plutselig begynner å gråte. Samme hva årsaken er skal det være greit å vise følelser i en yogaklasse. Ikke hold tilbake, du vil føle deg lettere etterpå.

Når du snorker i savasana

Etter du har våknet tidlig for å praktisere yoga før frokost, jobbet deg hardt gjennom en times yogapraksis og endelig lagt deg i savasana med et varmt teppe, pute og øyemaske er det fort gjort å sovne.

Hvis du i tillegg er en person som snorker mens du sover blir du nok «snorkeren» i klassen, men hva så? Yoga skal være avslappende og hva er vel mer avslappende enn en liten powernap?