×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 63
torsdag, 04 oktober 2012 09:23

Yoga og høydesyke

Høydesyke er noe som kan inntreffe når kroppen ikke klarer å tilpasse seg høyden den befinner seg i. Symptomer kan variere fra mild hodepine og slapphet til livstruende økning av væske i lunger og hjerne. I de fleste tilfeller vil man bli helt frisk ighen av å bevege seg ned igjen til lavere høyder. Det finnes mange typer behandling for høydesyke, forskjellige medikamenter og tilførsel av oksygen. Så hvordan kan yoga ha noen effekt, forebyggende eller helbredende på høydesyke?

Yoga bruker kontrollerte pustemønstre for å øke effekten av hvert innpust. Kliniske studier har vist at personer som praktiserer yoga har forbedret bruk av oksygen og reduserte endringer i blodet i likhet med innfødte i Himalaya.

Disse studiene er noe uklare og bør etterprøves, men vi kan kanskje oppleve selv hvilken effekt yoga har på pusten vår. Hvordan opplever du at pusten din har endret seg etter du begynte med Yoga og hvordan har dette effekt i andre aktiviteter i livet ditt? Som for eksempel i bestigninger av høye fjell.

 

Kilde: http://www.naturespantrynaturalfoods.com