×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 1024
torsdag, 16 oktober 2014 19:08

Dette bør du vite om «hot yoga»

Stjerner som Gwyneth Paltrow, Madonna, Colin Farrel og Hayden Panettiere er alle store tilhengere av den heite yogatrenden – «Hot yoga».

Skrevet av: Reidun Beate Hagen  
Bildekilde: thinkstock

Det er ikke til å unngå å vite at «hot yoga» er det som er mest populært hos både kjendiser og oss «vanlige» folk for tiden. Ja, til og med treningsutøvere mener det er en av de mest utfordrende treningsøktene som finnes. Om du har deltatt på en øvelse med hot yoga, vet du at dette alltid foregår i et rom som er oppvarmet til rundt 40 grader, og temperaturen blir opprettholdt slik gjennom hele øvelsen. Som du helt sikkert skjønner, vil dette gjøre kroppen veldig varm og den vil produsere en vesentlig mengde svette. For å si det enkelt; Du kommer til å svette som en skikkelig gris! Hot yoga skal visstnok være utrolig godt for helsen din, både psykisk og fysisk. Du kommer også til å lære avspenningsteknikker som kan brukes til stressende situasjoner ellers i hverdagen. Likevel er det viktig å huske på å ikke overdrive bruken av hot yoga og alltid ta kroppens reaksjoner på alvor.

 

Her er 5 gode råd for deg som vil prøve ut hot yoga:

 

1. Ta med din egen yogamatte. Helt greit å ha plassen for deg selv mens du svetter.

 

2. Ta med deg håndklær. Ikke bare et, men to. Du kommer til å være så svett at det å skifte positur vil bli vanskelig på kun en glatt yogamatte.Legg derfor det ene håndkle over matten for å få bedre balanse.

 

3. Drikk masse vann hele dagen før du drar på kurs. Hvis du ikke gjør dette, kommer du nesten garantert til å svime av midt i øvelsen. Sørg for å ta med deg en vannflaske med isbiter. Ikke drikk for mye og for fort. Drikk heller små super mellom forskjellige positurer.

 

4. Ha på deg riktig treningstøy. Vide joggebukser og store t-skjorter er definitivt helt feil antrekk for hot yoga. Du må ha på deg klær som gjør det enkelt for deg å skifte bevegelser, være smidig og som ikke ødelegger balansen din.

 

5. Ikke spis før du skal på hot yoga. Mange opplever en følelse av at de kommer til å kaste opp de to-tre første gangene. Hvis du unngår å spise to-tre timer før, så vil du redusere den eventuelle kvalmen som dukker opp. NB! Du bør holde deg unna hot yoga om du er gravid, da undersøkelser viser at dette kan være skadelig for barnet.