onsdag, 22 mars 2017 12:42

UKESKURS I YOGA ITALIA

Sted:klosteret ilConvento i Umbria, Italia

Høsten 2018: 13 -20. september, 2018

Det er ikke helt enkelt å fange yogaens vesen med ord. ‘Èn definisjon av klassisk yoga, gitt av yogien Patanjali, er: ”Yoga er det å tøyle sinnets flyktige mønstre”. Tradisjonelt betyr yoga «å være i balanse med seg selv», eller «å være i stand til å samle seg og yte sitt beste når vanskelige oppgaver og situasjoner venter». Når vi virkelig lykkes med å falle til ro og frigjøre oss fra frustrasjoner og motsetninger vi er påvirket av, hviler vi naturlig i en dypere tilstand av, nettopp yoga. Å kunne være totalt sentrert og oppleve likevekt i sinnet – i motgang så vel som i medgang – og hvile i ens egen naturlige tilstand av fryd, er yogaens endelige hensikt. Yoga er derfor ikke bare noe som foregår på en yogamatte eller i en treningssal, men snarere noe man tar til seg i hverdagen for å oppnå et rikere og verdigere liv. Yoga kan være et filosofisk perspektiv, et religiøst uttrykk, en lek, kunst og mye annet, men det er først og fremst en praktisk tilnærming til livet. På retreaten i Umbria ønsker vi å legge forholdene til rette for at hver og én av deltakerne – både nye og mer erfarne utøvere av yoga – skal kunne fordype seg på sin egen reise.

Kursholder: Pernille Bønkan (født 1976)
Pernille er deleier og grunnlegger av Puro Yoga på Frogner i Oslo. Hun kom først i kontakt med yoga i 1997 gjennom sitt yrke som profesjonell danser. Hun er utdannet ved Royal Ballet School i England og ved Rotterdamse Dansacademie (Nederland) og har flere års erfaring fra den internasjonale dansescenen. Siden 2001 har hun vært bosatt i Norge og undervist både i dansefag og annen type kroppsarbeid. Pernille har også lang erfaring med Pilates-metoden. Det er Yogaen som har ligget hennes hjerte nærmest siden 2000, og hun har ved flere anledninger hatt lengre studieopphold i India. Hun har også praktisert under mange av de fremste yogautøvere i den vestlige verden. Pernille har undervist i yoga siden 2002: «Kroppen er mitt redskap for å åpne opp til livet - og få en dypere innsikt og ro».Slik vil dagene se ut:

06.00 - 06.45 Morgenmeditasjon – Stille tilstedeværelse; vi sitter sammen eller går en morgentur i de idylliske omgivelsene.
06.45-07.00 Te og frukt
07.00- 09.00 Asana-sesjon – En dynamisk sesjon hvor vi går gjennom klassiske yogaposisjoner. Øvelsene hjelper kroppen med å frigjøre spenninger og å oppnå økt smidighet og styrke.
09.00-09.30 Pranayama – Pusteøvelser som renser kroppen, og som gir økt velvære og øker konsentrasjonen.
09.30-10.30 Frokost – Frokosten etterfølges av hvile og kontemplasjon. Vi kan slappe av i klosterhagen, ved bassengkanten eller for eksempel ta en kaffe i den lille, lokale landsbyen Trevi.
13.30 Lunsj - Dagens største måltid, basert på deilige, lokale råvarer som tilberedes av et knippe lokale kokkedamer!
15.30 – 17.00 – Yoga i hverdagen – En klasse der vi fokuserer på avspenning og ro og på hvordan vi kan integrere yogaen i vår hverdag. Etter sesjonen holdes det et kort foredrag om yogaens primære prinsipper. Det vil også bli rom for å dele tanker og spørsmål.
19.00 – Middag – Dagens tredje mulighet til å la sansene danse ved hjelp av en deilig, genuin italiensk treretters!
22.00 – Vi tar kvelden; ro på klosterområdet…

Sted:
klosteret ilConvento i Umbria, Italia

Klosteret

Kurs- og konferansestedet Abbazia di San Pietro, som også går under navnet ”Il Convento” (klosteret), er fra år 1158, men ble restaurert av den norske ildsjelen Live Mørstad noen år tilbake. Klosteret ligger 14 mil nord for Roma, utenfor landsbyen Trevi, i regionen Umbria. Klosterets opprinnelige arkitektur er bevart – her finner man både en sval klostergang og en vakker klosterhage der det nylig er anlagt et stort delikat badebasseng, omkranset av velduftende lavendel!

Stedet er omgjort til studie- og feriesenter og har i dag god standard. Rommene er vakkert og pietetsfullt innredet, og gjestene blir ivaretatt på en personlig og inkluderende måte av Live, som også står for driften av klosteret.
Se: www.ilconvento.org for nærmere informasjon om klosteret og dets omkringliggende herligheter!
Pris:
Opphold i dobbeltrom: kr 13 200,-.
Opphold enkeltrom : kr 15 180,-.

Prisen inkluderer flere daglige undervisningsøkter (se timeplan), tre vegetariske måltider om dagen og losji, halvdags utflukt til Assisi og busstransport fra/til Roma (Fiumicino) til/fra klosteret. Vi kommer med forslag til reiseruten etter hvert (det er mulig å komme seg svært rimelig til Roma!). Deltakerne bestiller – og betaler – flyreisen selv.

INFO OM UTFLUKTER, PRAKTISKE OPPLYSNINGER og BETALINGSBETINGELSER finner du her.

Meld deg på her
eller send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Husk å oppgi hvilket kurs du ønsker å melde deg på og kontaktinformasjon.