torsdag, 15 mars 2018 19:31

Mindfulness, yoga og selvledelse

"I VÆREKRAFT" 

Molivos Retreat, Hellas

12-19. august 2018

Opplev vakre Molivos i Hellas. Vi kombinerer ferie med klasser som gjør godt for kropp, sinn og sjel. Her kan du lytte til egne behov med rom både for alenetid og fellesskap.

I samfunnet belønnes vi for hvor mye vi får gjort, hvor raskt vi får noe unna og alle de ytre verdiene. Stress av ulikt slag setter seg i kropp og sinn og kan lett bli sykdom. Kontakt med oss selv og det meningsfulle kan være utfordrende i den tidsalderen vi lever i hvor det finnes mange distraksjoner, krav og forventninger.


Viktigere enn noensinne er kontakten med oss selv og finne balansen mellom væren og gjøren, hurtig og langsom, indre og ytre oppmerksomhet.


OPPLEGGET
På retreatet skaper vi rom gjennom ulike måter slik at vi finner ro, avstressing, mykhet, indre svar og balanse.

Vi trener på kraften i "å bare være", legger bort gjøren og frigjør oss fra det mentale.

Som et knippe med nøkler får du med deg viktige balanser i livet. Disse blir en naturlig del av opplegget.

PROGRAM

● "I VÆREKRAFT"
Hver dag etter frokost holder vi en "I værekraft-samling" med felles meditasjon og fokus på mindfulness. Kan du ikke meditere lærer du dette. Vi utforsker spennende og aktuelle tema og balanser i livet i samspill med gruppen.

Utover "I værekraft"-, åpnings- og avslutningssamlingen som alle deltakerne er med på holdes 1 til 2 drop-in samlinger daglig hvor du velger det som passer for deg til enhver tid:

● MEDISINSK YOGA
Dette er en terapeutisk form for yoga som passer for alle med myke og langsomme bevegelser og tøyninger i kombinasjon med pusteteknikk og meditasjon.

● NEVROMOTORISK TRENING/
Enkle qi-gong inspirerte øvelser
Handler om de mest langsomme bevegelsene vi kan gjøre. Øvelsene påvirker hjerne og kropp positivt. Vi knytter også inn dybdeavspenning.

● FORELESNING
Forelesning om kommunikasjon og selvledelse legges inn i klassene slik det passer.

 

KURSHOLDERE

Elin Snaprud har spesialisert seg på endringsprosesser og virkemidlene som skaper balanse i kropp, sjel og sinn med sin bakgrunn i kommunikologi, meditasjon og naturterapi. Hun har drevet egen praksis med coaching, aromaterapi, soneterapi og kursvirksomhet i snart 20 år, samt arrangert retreats de siste fire årene.

Kirsten Wold Borgersen arbeider som fysioterapeut, coach og instruktør i yoga og mindfulness. Hun har jobbet som fysioterapeut i 33 år, er utdannet kommunikolog og er vant med å tenke hele mennesket i sine behandlinger og klasser. Hun holder retreats årlig og driver virksomheten Inspiratus.


INDIVIDUELLE BEHANDLINGER

Du kan bestille individuelle behandlinger eller konsultasjoner på retreatet. Ute i skyggen ligger de rette forholdene tilrette for en deilig og avspennende massasje. Hvis det er noe du trenger å sortere er coaching et valg. Individuelle timer kommer utenom retreatpakka.


MILELJA RETREAT SENTER

Milelja betyr "lille eple" og befinner seg i naturskjønne områder med fantastisk utsikt over Molivos. Her er det lett å falle til ro. Den vakre Mandala-hallen skaper den rette atmosfæren for et ideelt kurssted.

 

MÅLTIDER

Halvpensjon er inkludert. Med fokus på sunn mat får vi en variert vegetarisk frokostbuffet og middelshavs lunsj-snacks. Til middag kan du velge mellom vegetar eller kjøtt. Noen dager spiser vi lunsj sammen, andre dager middag. Gratis urtete og vann.

 

BADELIV

Hver dag kan du nyte godt med egentid og sjøen ligger bare 10 minutters vandring unna.

Vil du slappe av på retreatsenteret kan du benytte deg av Mileljas eget basseng som er fylt med stedets naturlige grunnvann.

 

UTFLUKTER

To utflukter er inkludert i retreatprisen og onsdag kan du bli med på en badeutflukt til Petra som ikke ligger lange kjøringen fra Molyvos. Der finnes flere restauranter og vi spiser lunsj sammen i ekte gresk atmosfære.

På fredag ettermiddag tar vi en times båtur til en liten fiskelandsby i nærheten. Du kan vandre litt rundt og vi nyter en deilig middag sammen på en av fiskerestaurantene ved båthavna.


OVERNATTING

Overnatting deles inn i tre kategorier: Rom, leilighet og hus.

Alle enhetene har aircondition, insektnett til vindu, stor terrasse eller uteplass. Rengjøringspersonale sørger for rene rom.

 


RETREATPRISER

Hele kursopplegget m/halvpensjon, dobbeltrom, to utflukter, fellesbuss t/r flyplass til retreatet, u/fly:

Alternativ 1: Gjestehuset: 11 900,-
enkeltromstillegg: 1200,-


Alternativ 2: Leilighetshuset: 12 900,-
enkeltromstillegg: 1800,-


Alternativ 3: Luxushusene: 14 400,-


Introduksjonstilbud
Påmelding før 12.mai gir 1000 kr i rabatt på retreatprisen ovenfor!!

Bindende påmelding m/depositum. Depositum 2000,- Påmeldingsfrist: 12. juli såfremt det fortsatt er ledige plasser. Antall deltakere: 12-20 personer.


Finn mer info og bilder samt påmelding kan gjøres på www.retreatreiser.com

Spørsmål/påmelding til arrangør Elin Snaprud: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den./ t:975 62 226
www.ibalanse.org


TRANSPORT

DIREKTEFLY: Reisetid ca. 3,5 timer.

Oslo (Gardermoen) m/ Ving
Avreise søn. 12.aug: 06.00-Lesvos 10.35 / Hjemreise søn. 19.aug: 11.35-Oslo 14.15


BUSS: Ca. 1 time og 15 min til Milelja Retreat Center fra flyplass. Du blir koplet sammen med andre reisende før avreise og blir hentet på flyplassen.

 

Elin Snapud holder årlige retreats på Kreta og har hatt retreats på Karpathos tidligere også. Les uttalelser nedenfor:


UTTALELSER

fra retreatet "I værekraft" på Karpathos sommeren 2015 og 2016 med kursholder Elin Snaprud.

"Å kombinere solferie med meditasjon og "selvutvikling" på et sted, og i sammen med andre "hvor alt er lov" - er neste uslåelig" Marianne Hole

"Retreatet har gitt velvære for alle sanser. Nydelig mat av friske råvarer, varme fra sola og menneskene her. Mulighet for å lære og praktisere mindfulness og nevromotorisk trening, pluss masse liv og latter. Jeg har ladet opp for høsten." Mette Cyvin

"Utrolig å få så mye påfyll til bare meg!" Astrid Flaathen

"En uke bare for deg selv, der du ikke må noen ting og "allting er lov". Godt for kropp og sjel, med meditasjon og avspenning. Flott med nye bekjentskaper. Og Kathy's Island Retreat er et paradis på jord som må oppleves." Annette Svendsen

"Unikt og vakkert sted langt unna turiststrømmen. Gir gode muligheter for restitusjon, sosialt samvær og personlig vekst." Aud Gjessing

"Et veldig fint sted, med kraft og ro. Retreatet er bra for å senke skuldrene. Samle krefter. Være att med andre mennesker med respekt og tillit." Gullvald Kløvning

"For meg er retreatet med Elin og Kathrine en perfekt innhenting både for kropp og sjel. Adia er et vakkert sted med høye fjell og turkis og klart blått hav. Sunn næringsrik mat som er naturlig og velsmakende. Jeg har med meg ro og styrke hjem og mange nyttige verktøy." Mette Cyvin


UTTALELSER FRA TIDLIGERE DELTAKERE "RETREAT KRETA"

Fra retreatet 15.-22. april 2017 med kursholdere Elin Snaprud, Herman Høyskel og Nektarios Mitritsakis. Birgit Teksle og Sabrina Rondinelli var med som behandlere.


"En fantastisk opplevelse for kropp og sjel. Det beste jeg har gjort på lenge." Jill Andreassen

"Elin, du leverer. Stor takk." Gunn-Marie Trasti

"Retreatet har vært topp. Hadde ingen spesielle forventninger utenom yogaen, men alt utenom dette ga mer enn hva jeg hadde forestilt meg som jeg vil ta med videre." Yvonne Storeide

"En fantastisk uke med et godt og variert program, dyktige kursholdere, hyggelig hotell og ikke minst gode samtaler og fine møter. Jeg ble minnet på viktigheten av å sette ned tempoet for blant annet å komme i bedre kontakt med meg selv og lærte øvelser for effektivt å gjøre dette i hverdagen hjemme." Lisbeth Andersen


"En god mulighet for mye! Ei uke for egenutvikling i trygge rammer. Takk!" Turid Holm Flaa


"Ønsker du noen dager for å finne ro, glede og bedre kontakt med deg selv anbefaler jeg dette retreatet. Nydelige omgivelser, dyktige terapeuter, yoga og omsorg/hjertevarme" Rhine Løvndal


"Et lite stykke eventyrland" Chand Svare Ghei

"Jeg vil anbefale dette retreatet på det sterkeste. Her kan du få påfyll og lære enkle verktøy man kan ta med seg i hverdagen. Man blir også kjent med utrolig mange gode og interessante mennesker." Hege Elisabeth Andersen