4-dagers velværeretreat på Ask kurssenter

4-dagers velværeretreat på Ask kurssenter

25 juli 2018 18:30 - 29 juli 2018 13:00

(Lagre i kalender)

Ask Kurssenter

Elisabeth og Audhild har gleden av å arrangere og tilby velværedager på Ask kurssenter. Det vil ikke være et kurs eller retreat i vanlig forstand, du administrerer dagene dine etter det behovet DU måtte ha.

I løpet av kurset vil det hver dag være tilbud om forskjellige aktiviteter som morgenyoga, Egoscue-trening, turer i gruppe eller alene, kanoturer og bading i fjorden. Badstuen vil være varm hver ettermiddag. Det blir også anledning til å ta magnesiumfotbad og få massasje. Det blir hver dag satt opp et program for dagen og du deltar på det du ønsker. Kanskje du bare trenger noen avstressende dager i naturskjønne, rolige omgivelser ved fjorden. Alle tilbud bortsett ifra massasje er inkludert.

Påmelding:klikk her

Måltidene
Måltidene består av velsmakende vegetarmat av økologiske råvarer. Det blir tre måltider i løpet av dagen: frukost, lunsj og middag. En av dagene planlegger vi en lengre tur og vi smører matpakke til lunsj og spiser på turen. Det blir tilgang til kaffe, te, frukt og nøtter mellom måltidene.

Praktisk deltakelse
Normalt er det karmayoga på våre retreat. Les evt mer her: På denne retreaten reduserer vi det til et minimum. Det betyr at vi lager en liste der du skriver deg opp til oppvask etter måltidene. Du kommer til å delta to – tre ganger alt etter hvor mange deltaker det er på retreaten.

Yoga
Morgenyoga vil bestå av fysiske øvelser og enkle pusteteknikker. I utgangspunket blir det et relativt enkelt program som løsner muskelspenninger og gir deg fysisk og psykisk velvære. Du kommer til å lære en del øvelser som du selv kan bruke i din hverdag.

Vi går fram trinnvis. Ved å bruke kroppen i de forskjellige yogaøvelsene og stillingene oppdager du den igjen. Du utvikler en større følsomhet overfor kroppen, fjerner spenninger, får mer overskudd. Gjennom pusteøvelsene kommer du i kontakt med ditt indre overskudd; den psykiske energien.

Egoscue
Dette er en treningsform med øvelser hentet både fra yoga, pilates og fra biomekanisk tenkning. Øvelsene har som formål å øke funksjonaliteten i muskler og ledd. Ved systematisk bruk kan øvelsene rette opp skjevheter i kroppen som forårsaker smerte. Med egoscue-øvelsene får du trent styrke, balanse, koordinasjon og smidighet.

Avspenning
Hver ettermiddag før middag, blir det en avspenning på ca 20 minutter. Da ligger du på en madrass i yogarommet med et pledd over deg. Vi trekker for gardinene og Audhild eller Elisabeth instruerer i avspenning som gir en dyp og god hvile. Faktisk kan mange spenninger i kroppen slippe taket bare ved å ligge stille og følge instruksjonene. Du kan oppleve en dyp hvile i deg selv.

Turer
Ved HavetAskøy har mange fine turområder. For å komme rask ut i skog og mark kommer vi til å kjøre bil noen få kilometer. Turene er lette og vi tilpasser tempoet. Fra to av toppene er det flott utsikt over øyen og ut mot havet. Vi har kart over turer slik at du selv kan gå på tur utenom de arrangerte turene.

Dersom været tillater det, smører vi niste og kjører en times tid til Sund på Sotra og går på tur utover mot havet.

Massasje
Ønsker du massasje under oppholdet, bestiller du dette på forhånd for å sikre deg time og for at vi kan avtale dette med massøren. En massasje på ca 1 time og 15 min vil koster kr 800.

Et dagsprogram vil se omtrent ut som dette:
Fra Til Aktivitet
7.30 - 8.45 Morgenyoga med Elisabeth
9.00 - 10.00 Frukost
10.30 - 12.30 Tur til bakker og topper på Askøy
13.00 Lunsj
14.00 - 17.00 Fritid til kanotur, gåturer, badstu mm
15.00 - 17.00 Badstuen er varm
15.00 - 17.00 Massasje på bestilling
17.00 -18.00 Egoscue med Audhild
18.00 -18.30 Avspenning med Elisabeth / Audhild
18.30 - 19.30 Middag
21.00 - 22.00 Lett yoga / meditasjon / avspenning / film / sufidans

Lærene
Audhild Naustdal og Elisabeth Roland
Elisabeth har treårig utdanning i klassisk yoga og meditasjon fra Yogalærerskolen i Norge og har undervist siden 1997 i mange forskjellige sammenhenger og for mange ulike grupper, som lærere, skoleelever – barn og ungdom, skuespillere, rusmiddelavhengige, personale på forskjellige institusjoner og andre arbeidsplasser.
Audhild er utdannet hos Skandinavisk yoga og meditasjonsskole og har undervist siden 1990 og drevet Ask kurssenter og avdelingen i Bergen, sammen med Bjarke Jørgensen. For noen år siden tok hun en utdannelse i Egoscue metoden og vil undervise i dette på retreaten.

Praktiske opplysninger
Kurssted: Ask Kurssenter på Askøy – ca. 2 mil nord for Bergen. Kurssenteret ligger koselig til ved sjøen med fine turmuligheter i nærmiljøet. Overnatting i 1 og 2-sengsrom i Hovedhuset, Tømmerhytten, Alkoven, Naustet eller Sjøutsikten. Yoga og meditasjon gjør vi i Yogarommet og/eller i Pyramiden. Se bildene fra kurssenteret i vårt galleri >>

Les også avsnittet om beliggenhet og fremkomst til kurssenteret.

Påmelding
Meld deg på i god tid da kursene ofte blir fulle. Påmeld deg (og betal) via våre nettsider eller send epost med angivelse av kurs, navn, adresse, telefon og fødselsdato. Etter påmelding sender vi bekreftelse med faktura og mer informasjon om fremkomst med bil eller buss fra Bergen.
Påmeldingside:klikk her

Avmeldingsfrist: Avmelding må skje skriftlig per brev eller epost. Ved avmelding senere enn 1 måned før kurset betales 25% av kursavgiften. Hvis senere enn 14 dager betales 60% og senere enn 1 uke eller ved avmelding etter kursstart betales full pris. Avbestilling ved sykdom: Legg ved legeerklæring som dokumenterer sykdommen og du betaler kun et administrasjonsgebyr på kr. 500,-.

Et velværeretreat er en unik anledning til å stresse ned og lade opp batteriene. Under en retreat tar du en pause fra dine daglige påvirkninger, inntrykk og vaner.

Det er en god opplevelse å legge hverdagen til sides for en stund. Under oppholdet vil du oppleve at roen senker seg og etter retreaten vil du oppleve ny energi og inspirasjon til å ta fatt på hverdagen igjen.

Kursstedet er røykfritt, men viss du ikke klarer å la være, så tar du deg en tur alene så det ikke sjenerer de andre.

Velkommen til velværeretreat.

Påmelding: klikk her


Kjøp billetter Pris: 6500 NOK
Retreat    |    Ask Kurssenter