KJÆRLIGHET SOM MEDISIN OG YOGATERAPI I OREGON, USA.

KJÆRLIGHET SOM MEDISIN OG YOGATERAPI I OREGON, USA.

13 oktober 2017 00:00 - 21 oktober 2017 06:00

(Lagre i kalender)

Maja Thune og Jonathan Weber

Yogaterapi og Kjærlighet som medisin i vidunderlige Oregon med Maja Thune og Jonathan Weber høsten 2017.

Kjærlighet som medisin og Yogaterapi i Oregon, USA.


I Oktober ønskes du velkommen til å delta på yogaretreat med fokus på mindfulness, medfølelse og terapeutisk yoga. Den første delen av retreaten finner sted på magiske Breitenbush resort som med sine varme kilder, mektige urskog og sjarmerende «hobbit» hytter gir en perfekt ramme til å gå innover, løse opp i blokkeringer og å åpne hjertet. Vi har tre lange sessions med mindfulness eller yoga per dag så dette er en retreat for deg som vil dedikere hele åtte dager hvor du Kan dykke inn yogaens og mindfulnessens kraftfulle landskap. I pausene kan du nyte de varme kildene, gå turer i det mektige landskapet, eller ta imot healingsessions/ massasje. Den andre delen av retreaten tilbringer vi i den sjarmerende byen Portland. Her fortsetter vår healingreise med yoga og mindfulness på det nydelige yogastudioet ÉYÈM Holistic studio. Portland er en by som kan tilfredsstille enhver yogaentusiasts behov med sine Second hand butikker, veganske restauranter helsekostmarkeder, og yogabutikker.


Vi ønsker deg velkommen til å bli med på en transformativ yogareise reise med Terapeutisk yoga og mindfulness i den vakre staten Oregon.
Vi starter vår reise godt tilbaketrukket i 6 dager på Breitenbush Hot Springs Resort og konferansesenter, en magisk perle som ligger i en temperert regnskog ved foten av Mt. Jefferson. Med sine rustikke hytter og alternative jordbygninger er senteret bygget rundt de varme kildene som var hellige for indianerne. På dette magiske stedet vil naturens healingkraft være med på å frigjøre indre spenninger, løse opp i stress, forløse angst og depressive symptomer.. Vi har valgt å kalle retreaten for «kjærlighet som medisin» da det rommet naturen gir oss kombinert med yogaens og mindfulnessens kraftfulle verktøy er kjærlighetsmedisin helt uten bivirkninger. Hver dag vil vi gjennom ulike øvelser i terapeutisk yoga, oppmerksomt nærvær og medfølelse få muligheten til å stilne tankestøyen, åpne hjertet og forløse følelser i et trygt rom. I Pausene midt på dagen blir det tid for bad i de naturlige varme kildene, turer gjennom de gamle urskogene, kontemplasjon akkompagnert av elven som renner like ved, og healingsessions eller massasje om du ønsker det. Med det naturlige helbredende vannet og det nærende Yin-miljøet til Brietenbush skapes en trygg ramme slik at du får muligheten til å jobbe med deg selv på et dypt plan med Maja og Jonathan som begge er erfarne terapeuter og yogalærere.


Vi transformerer oss ? Vi forlater kokongen og sprer våre vinger.

Vi fortsetter vår reise hvor vi tilbringer tre netter i den hippe, storbyen Portland, hvor vi bor på det trendy Ace-hotellet, som ligger i hjertet av byen, nær kunstdistriktet Pearl. Hotellet ligger ved siden av det gigantiske matmarkedet, Whole Foods, og en av de største bokhandler i verden, Powells bøker. (Som CNN vurderer som en av de ti "kuleste" bokhandler i verden!) Vi vil fortsette å praktisere vår yoga i et vakkert studio (http://www.eyem.us/), spise måltider sammen, dele og også ha tid til å shoppe og utforske på egen hånd. Portland er et mekka for» spirituelle gangstere «med alle sine deilige gourmeter kaffe og tebarer, veganske restauranter, helsekostbutikker, kunstgallerier og yoga-klesbutikker (Lululemons).
Vi avslutter retreaten med en vegetarisk middag sammen på en av de hippeste restaurantene i byen.

Om yogaen; Terapeutisk yoga og Mindfulness:

Terapeutisk yoga er en rolig og skånsom yogaform som sammen med pusteteknikk, oppmerksomt nærvær og medfølelse hjelper oss til å roe sinnet og til å forløse innestengte følelser. Denne yogaformen er tilgjengelig for alle uavhengig av fysisk helsetilstand.


Generell plan:

Fredag 13
(fly 6:30 Oslo, ankommer Portland 11:29)
Pendelbuss kl. 13.00 til Breitenbush Resort.
Middag klokken 18.00 med offisiell åpning av retreaten.

Lørdag 14 - tirsdag 17.10,
4 hele dagers retreat på Breitenbush Hot Springs Resort.

Onsdag 18th
Retreaten slutter etter lunsj, klokken 14.00.
kl 16.00 : buss til Portland, innsjekking til Ace Hotel, middag

Torsdag 19. til fredag 20. oktober
Portland aktiviteter; Yoga klasser, Shopping, Middag sammen.

Lørdag 21
Frokost, avreise Portland (fly, 1:29 , ankomme Oslo søndag 22: 00-13: 35)

Eksempelplan, Breitenbush:

8:00 Frokost
9: 30-12: 30 Morgenmøte
13:00 Lunsj
16: 00-18: 00 Ettermiddagssesjon
18:00 Middag
19: 30-21: 30 Kveldssesjon

Kursledere:

Maja Thune er en anerkjent forfatter, yogalærer, terapeut og foredragsholder. Maja har i en årrekke arbeidet for å bringe alternativ helbredelse inn i psykiatrien og har etablert de populære forestillingene «Kjærlighet som medisin» som er svært populære i Norge. Hun er grunnlegger for den terapeutiske yoga lærerutdanningen i Oslo.

Jonathan Weber er en sertifisert lærer i Mindful Terapeutisk yoga og MBSR, med 30 års erfaring i yoga og meditasjon. Han er også utdannet i Yin og Vinyasa yoga. Han har undervist i oppmerksomt nærvær og medfølelse siden 2006, og er for tiden koterapeut på yogaterapiutdanningen. Jonathan er fra Salem i Oregon men bor nå i Oslo.

Testemonials:
«Jeg begynte tilfeldigvis på yoga hos Maja. Da jeg var ferdig med et intensivt sommerkurs med henne i juli 2015, føltes det som om jeg hadde funnet en oase i ørkenen. Yoga med henne, ble til noe annet enn det jeg var vant til, noe dypere. Maja skaper et særegent terapeutisk rom hvor kombinasjonen av hennes egne erfaringer, visdom, yoga-praksis og kunnskap om kunst og uttrykksterapi er med på å gi til de som tør unike verktøy for selvutvikling, bearbeidelse og helbredelse i et miljø hvor man kan uttrykke alle slags følelser i felleskap. På grunn av en traumatisk oppvekst, har jeg vært på søkt etter hjelp for å bearbeide vonde opplevelser siden ungdomstiden. Jeg har gjennomgått ulike typer terapier i en mer klassisk vestlig psykologi, men det var først i møtet med Maja at jeg endelig kunne ha en helhetlig tilnærming til ulike form for smerte. Gjennom hennes praksis ble min kropp og mitt sinn mykere og med det kom roen. Hun har gitt meg ikke bare verktøy til å bearbeide fortiden, men hun har gitt meg nye perspektiver og teknikker som har hjulpet meg til å finne trygghet i meg selv.
---Cecilia Salinas – student på utdanningen i Terapeutisk Yoga
Meg og mitt møte med Yoga: Mitt møte med terapeutisk yoga i regi av Maja Thune har gitt meg faglig, dyp innsikt i menneskers tanker og følelser. Gjennom hennes systematiske, faglige dyktighet med grunnlag i utdanning og egne opplevelser, har Maja Thune bidratt til en sterk indre reise. Jeg har endret syn på yoga og egen praksis. Ved å tilføye kunnskap om pust, oppmerksomt nærvær og støtte gjennom yin yoga har jeg håndtert heling av egne traumeopplevelser. Jeg er mer bevisst og grensesettende for egen del i hva yoga og mindfulness skal være for meg og min egen helse. Denne kunnskapen og erkjennelsen bil jeg bruke videre i møte med mennesker med psykiske lidelser. Kari Michelson – student på utdanningen i yogaterapi

"Jonathan isn't just a teacher of the Path, he is a presence that embodies it."
-- Peter Moore, Founder/Business Director, Breitenbush Hot Springs Retreat & Conference Center (www.breitenbush.com), Publisher/Editor, Alternatives Magazine (www.alternativesmagazine.com)
“Jonathan Weber's lifetime of dedication to spiritual study and creative living has brought him to this point of being an authentic teacher of yoga and meditation. This is his milieu, the world of consciousness, and he has much to offer in the way of helping others to find that space of mindfulness.”
--Dr. Steve Koc, Chiropractic Physician
owner, Riverfront Wellness Center, USA
“Jonathan Weber is one of the sincerest practitioners and teachers arising from his generation. Having met him in his early 20's, I was impressed by his depth of realization at such a young age, which over time has more fully ripened. To be in his calm presence, share in his skillfulness with teaching conscious movement or mindfulness insights, will only be of great benefit for those seeking genuine guidance.”
--Jeffrey Page, Founder, EDGU (evolutionary spinal maintenance program), Founder, COCO retreat center, Hawaii, Author, Illustrator

Om overnattingsstedene:

Breitenbush
Vi har valgt standardrom på overnattingen og om du ønsker høyere standard kan du gi oss beskjed om dette. På Breitenbush bor vi i rustikke koselige hytter. Hytter deles vanligvis i tillegg til bad og dusj. Hvis du vil ha en hytte for deg selv eller med et privat bad, vil dette være en ekstra kostnad.

Ace:
Ace hotellpriser er for delte rom med enkeltsenger, noe som betyr at du deler rommet med en annen deltager. Rommene har eget bad. Hvis du vil ha ditt eget private rom, vil det også være en ekstra kostnad.
Gi oss beskjed på forhånd om du vil oppgradere overnattingene, eller har spesielle behov, slik at vi kan reservere plassen eller foreta nødvendige endringer.


Måltider:

På Breitenbush feriested er det tre vegetariske retter som serveres daglig som en buffet. Det finnes muligheter for glutenfri og melkefri diett om det gis beskjed om dette på forhånd.

I Portland er det mange muligheter for å spise ute. Whole Foods-markedet som ligger i nærheten tilbyr en mengde vegetariske og kjøttalternativer, med spesielle diettalternativer. Det finnes også mange «matvarebil» alternativer med et variert tilbud av retter. På kveldene går vi ut på en av byens mange vegetarrestauranter for å spise sammen.

Transport:

Vi flyr fra Oslo Gardermoen til Portland, og hentes med buss som kjører oss til Breitenbush. Det tar ca. 2 timer fra flyplassen til retreatstedet.
En pendelbuss vil hente oss fra Portland flyplass rundt klokken 1:00.

Vi anbefaler at du bestiller billetten så snart som mulig.
Dette er flyet vi anbefaler, som det er billigste, går direkte og som korresponderer med bussen. Vi vil forsøke å koordinere at de fleste er på dette flyet.

Gå til https://www.delta.com/ for å bestille online. Eller www.momondo.com

Delta flytur:
13. oktober
OSL 06:30 til PDX 11:29
Flynummer DL 92851, DL 179
Avreise Fri, 13 oktober 06:30 fra Oslo (Gardermoen) (OSL), Ankommer fredag, 13 oktober 08:20 på Schiphol (AMS)
Avreise Fri, 13 oktober 09:50 fra Schiphol (AMS), Ankommer fredag, 13 oktober 11:29 på Portland (PDX)

PDX 1:29 PM til OSL 11:05, kommer neste dag
Flynummer DL 178, DL 9286
Avreise Sat, 21 oktober 13:30 fra Portland Intl (PDX), Ankommer neste dag søndag 22. oktober 08:30 på Schiphol (AMS)
Avreise søndag, 22. oktober 09:20 fra Schiphol (AMS), Ankommer søndag, 22. oktober 11:05 på Oslo (Gardermoen) (OSL)


Pris:

Delt dobbeltrom: 15.950, -

Hva er inkludert i prisen:
Breitenbush Resort: 5 netter i delt hytte med felles bad og 3 vegetariske retter per dag.
The Ace Hotel i Portland: 3 netter i et delt rom med eget bad, inkludert frokost.
2-3 undervisningsøkter om dagen med to lærere, Maja og Jonathan
Shuttle rundtur, mellom Portland og Breitenbush
Utleie av yogastudio i Portland
Hva er ikke inkludert i prisen:
Flybillett (ca. 6.500 NOK)
Måltider i Portland: 2 Middager, 2 lunsjer (det er mange billige alternativer).
Valgfri oppgradering av rom på Breitenbush Resort eller Ace-hotellet.
healingsessions/ massasje på Breitenbush


Pakkeliste:

Hva skal man ta med

Yogamatte
• Lett fleeceteppe
• Myke behagelige klær for yoga
• Sengetøy / pute
• Håndklær
• Lommelykt
• Regntøy
• Passende fottøy for turer i skog og i by
• Koffeinholdige drikker, hvis du ønsker det
• Toalettsaker

Sengetøy:

• Hver seng leveres med montert bunnplate.
• Gjester må ta med eget ekstra sengetøy;
• Toppark, puter, tepper og håndklær.
• Hvis det er ubeleilig for noen å ta med seg selv (for eksempel hvis de flyr inn) kan de leie et sengesett som inkluderer alt ovenfor. Leie senger leveres direkte til deres innkvartering før 18:00.

Et sett for en (I) enkeltperson er $ 18
Et sett for et (C) par er $ 24 og er for et par som deler en seng.

Hvis en gjest med et sengetøy trenger et ekstra teppe, gir vi dem gratis.
Hyttene er oppvarmet med geotermiske radiatorer.