Please enable JS

Halve tunnelen fullført

02 nov 2017

AGJV har nå nådd en viktig milepæl. Tunnelboremaskinene har fullført 50 prosent av tunnelene, som er en del av Follobaneprosjektet.

Det betyr at AGJV har boret 18 000 meter siden Dronning Eufemia, den første tunnelboremaskinen, startet i september i fjor.

 

TBM Eufemia har boret 5,3 kilometer, noe som tilsvarer 60 prosent av veien til Oslo, og Ellisiv følger 150 meter bak. De er begge foran skjema og kommer til Oslo innen sommeren 2018. TBMene Anna og Magda jobber kontinuerlig mot Ski, og de er også på plan. De har boret henholdsvis 3,8 (42%) og 3,6 kilometer (nesten 40%). Det vil alltid komme utfordringer i et stort TBM-prosjekt som Follobanen, med ekstremt hardt fjell og enkelte svakhetssoner, men produksjonen er stabil og fremtidsutsiktene er gode. Når TBMene er ferdig med reisen, inkluderer arbeidet også design og bygging/installasjon av jernbaneteknologi.

 

-Vi har nådd en imponerende milepæl. Samarbeidet mellom Bane NOR og AGJV er givende og utviklende, og fremdriften er bra. Det er viktig å huske at det er mindre enn 14 måneder siden vi startet den første TBMen, sier prosjektleder for TBM utgravning i Bane NOR, Anne Kathrine Kalager.

 

-Jeg vil gjerne takke AGJV-teamet for deres harde arbeid. Det er et prosjekt i god form, og jeg er veldig stolt av vårt team og det gode samarbeidet med Bane NOR. Vi har klart å håndtere prosjektet på en riktig måte. Vår ambisjon er å være på plan og på budsjett. Halvveis i prosjektet virker det som om vi vil lykkes, sier prosjektdirektør i AGJV, Fernando Vara.